Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Přetrvávající problémy. Moravec kvůli potížím s játry přerušil přípravu na nadcházející sezonu

Sport

  12:54
Jilemnice - Biatlonista Ondřej Moravec musel kvůli zdravotním problémům přerušit přípravu na novou sezonu. Trojnásobný olympijský medailista má potíže s jádry, která ho trápila už předloni.

Ondřej Moravec v cíli biatlonového závodu v Oberhofu. foto: Petr Slavík, Český biatlon

„Ondra asi 14 dní netrénuje. Po soustředění ve Starém Městě se necítil vůbec dobře. Byl na odběrech, měl zvýšené jaterní testy. Teď čekáme na další vyšetření,“ uvedl trenér mužské reprezentace Zdeněk Vítek na webu biatlonového svazu.

Pětatřicetiletý Moravec musí vynechat i sobotní biatlonový šampionát na horských kolech, který mohl vyhrát počtvrté za sebou. V Jablonci nad Nisou nebude závodit ani Tomáš Krupčík, který je po nemoci.

Ondřej Moravec na MS ve švédském Östersundu
Ondřej Moravec se s problémy trati vyrovnal obstojně.

Biatlonisté momentálně trénují v Jilemnici, kde se k nim připojil i Michal Šlesingr. Majitel tří medailí z mistrovství světa očekává narození druhého potomka, proto absolvuje zhruba polovinu přípravy individuálně, aby mohl být s rodinou.

V červenci čekají reprezentanty soustředění v německém Oberhofu a v Norsku, kde se zúčastní i exhibičních závodů na Blinkfestivalenu.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...