Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

První titul po pěti letech. Veselý dotáhl spanilou jízdu v Puné a vrátí se do první stovky

Sport

  15:05aktualizováno  15:23
Puné - Tenista Jiří Veselý získal po pěti letech druhý titul kariéry ve dvouhře na okruhu ATP. Ve finále turnaje v indickém Puné zdolal osmého nasazeného Jegora Gerasimova z Běloruska 7:6, 5:7, 6:3 a ve světovém žebříčku se z aktuálního 107. místa vrátí poprvé od května loňského roku do první stovky.

Jiří Veselý. foto: Reuters

Šestadvacetiletý český reprezentant si finále elitního okruhu zahrál potřetí v kariéře a poprvé po téměř pěti letech. Naposledy hrál o titul v dubnu 2015 v Bukurešti, dosud jedinou singlovou trofej získal v lednu téhož roku v Aucklandu.

V Puné si Veselý titul tvrdě vybojoval. Ve čtvrtfinálovém duelu s Iljou Ivaškou odvrátil dva mečboly, v sobotním semifinále s druhým nasazeným Ričardasem Berankisem utekl dokonce ze čtyř mečbolů. V obou třísetových bitvách strávil na kurtu dohromady více než pět a půl hodiny a odehrál čtyři tie-breaky.

Do zkrácené hry šel i úvodní set finále a Veselý v něm byl tentokrát takřka bezchybný. Vyrovnaný druhý set rozhodl jediný brejkbol v jedenácté hře, v níž český tenista ztratil podruhé v zápase podání. Ve třetím setu už byl Veselý při svém servisu opět suverénní, celkem nastřílel 26 es a po dvou hodinách a 13 minutách zápas čistou hrou uzavřel.

Ve světovém žebříčku se Veselý posune na 72. místo, hned za svého dnešního soupeře. Gerasimov si díky finálové účasti polepší na 71. příčku, což je jeho nové maximum. Veselý byl nejvýš na 35. místě v dubnu 2015.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...