Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Rozzuřený šéf Ferrari: Časomíra nelže. Nové vozy na trati svou cenu neukázaly

Sebastian Vettel foto: Reuters

Spielberg - Šéf stáje formule 1 Ferrari Mattia Binotto je zklamaný, že uspíšené upgrady vozů pro Velkou cenu Štýrska nepřinesly očekávané zlepšení. Čtyřnásobný mistr světa Sebastian Vettel v dnešní kvalifikaci obsadil desáté místo a Charles Leclerc po trestu klesl z jedenácté na čtrnáctou příčku.
  7:03

„Časomíra nelže. Tak to prostě je,“ citovala agentura Reuters Binotta. „Ve dvou částech kvalifikace, i když se každá jela za jiných podmínek, jsme nebyli konkurenceschopní. A to nejen v porovnání s týmy, které byly v posledních letech našimi největšími soupeři, ale i s těmi, které až do včerejška byly za námi,“ dodal.

Sebastian Vettel
Sebastian Vettel

Ferrari zaostávalo i v úvodním závodě sezony Velké ceně Rakouska, ale tam i díky odstoupení řady jezdců a trestu pro obhájce titulu Lewise Hamiltona z Mercedesu obsadil Leclerc nečekanou druhou příčku. Italská stáj proto urychlila vývoj vylepšení vozů, aby je místo za týden v Maďarsku měli piloti k dispozici už nyní.

„Pracovali jsme na nich velmi tvrdě, ale na trati svou cenu neukázaly,“ řekl Binotto na adresu nového předního křídla a podvozku. „Proto musíme zjistit, kde je problém, a pozici, ve které se nacházíme, změnit. Protože pro tým jménem Ferrari to prostě není dost dobré,“ prohlásil.

Autor:

Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!
Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!

40 uživatelů eMimina se pustilo do testování jemného šamponu KIND od značky Mádara, který je vhodný pro miminka už od prvních dnů. Jak si šampon...