Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Rusové dostanou za zlato v Soči prémii v přepočtu 2,5 milionu korun

Sport

  21:00
MOSKVA - Ruští sportovci obdrží za vítězství na únorových olympijských hrách v Soči prémii čtyři miliony rublů (zhruba 2,5 milionu korun). Stříbrné medaile budou odměněny částkou 2,5 milionu rublů (1,5 milionu korun) a za bronz dostanou 1,7 milionu rublů (milion korun). Informoval o tom web ruské vlády.

Medaile pro olympijské hry v Soči foto: Reuters

Finanční odměny pro ruské olympioniky jsou stejné jako před letními hrami v Londýně. Před minulou zimní olympiádou ve Vancouveru došlo k výraznému zvýšení prémií o více než polovinu - za zlato měli Rusové slíbeno 100 tisíc eur (tehdy 2,6 milionu korun). Později však vláda rozhodla, že stejně vysoké odměny budou vyplaceny v dolarech, čímž klesly na 1,8 milionu korun.

Přibyl však bonus v podobě luxusního auta. Hry v roce 2010 skončily pro ruskou výpravu neúspěchem, když získala v Kanadě jen tři zlaté medaile a celkem 15 cenných kovů. Původně Rusové očekávali devět zlatých a zhruba 40 medailí. V únoru na domácí půdě budou chtít až 11. místo v medailovém pořadí zemí výrazně vylepšit.

Autoři: ,

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...