Středa 8. května 2024, Den vítězství
130 let

Lidovky.cz

Samková pokračuje ve skvělé formě, tentokráte dojela ve Světovém poháru třetí

Sport

  11:56
Feldberg / Praha - Snowboardcrossařka Eva Samková skončila třetí v závodu Světového poháru v německém Feldbergu. V prvním závodu po zisku titulu mistryně světa Samková nestačila ve finále na vítěznou Lindsey Jacobellisovou z USA a úřadující olympijskou šampionku Michelu Moioliovou z Itálie.

Eva Samková. foto: Jan Kasl/Red Bull Content

KOMENTÁŘ: Evo, zajezdi si po sezoně na běžkách, zas taková nuda to není

Olympijská vítězka ze Soči z roku 2014 a bronzová medailistka z loňských her v Pchjongčchangu Samková se podvaadvacáté probojovala na stupně vítězů v SP. Ve Feldbergu v minulosti dvakrát triumfovala - v lednu 2016 a prosinci 2017.

Čtvrtfinále zvládla Samková hravě. I v semifinále odstartovala v nepříjemném silném větru dobře a celou jízdu si soupeřky držela bezpečně za zády.

Ve finále Samková nestartovala jako v předchozích jízdách úplně zleva, jelikož si výhodnou krajní stopu vybrala vítězka kvalifikace Jacobellisová. Američanka se rychle dostala do čela a Samková jela druhá, ale po hrbech a na skoku ji předjela Moioliová. Ve zbytku trati se svěřenkyně Marka Jelínka marně snažila dostat před Italku.

Eva Samková slaví titul mistryně světa se svým trenérem Markem Jelínkem.
1. ÚNORA: SAMKOVÁ MISTRYNÍ SVĚTA. Poprvé v kariéře se Eva Samková stala...

Druhá Češka ve vyřazovacích jízdách Vendula Hopjáková vypadla ve čtvrtfinále a skončila dvanáctá. Mezi muži se z premiérové výhry v SP radoval Australan Cameron Bolton. Mistr světa Mick Dierdorff z USA skončil po pádu ve čtvrtfinále.

V průběžném pořadí Světového poháru je pětadvacetiletá Samková druhá za Jacobellisovou, která vyhrála v SP už 31. závod.

V neděli je ve Feldbergu na programu závod družstev. Světový pohár bude pokračovat začátkem března ve Španělsku a vyvrcholí 16. března ve švýcarském Veysonnaz.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!