Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Sport

Satoranský pomohl porazit New York, rekordem zazářil mladík White

Coby White slaví jeden ze svých úspěšných střeleckých pokusů. foto: ČTK

New York - Basketbalisté Chicaga dali v NBA zapomenout na debakl s Houstonem a před vlastními fanoušky tentokrát porazili New York 120:102. K vítězství pomohl i Tomáš Satoranský, jenž jako první rozehrávač strávil na hřišti přes 23 minut a dal pět bodů. Ve šlágru úterního programu Lakers přehráli Phoenix a uspěl také Utah, který navzdory patnáctibodovému poločasovému manku zdolal Brooklyn.
  9:20

Bulls rozhodli o čtvrté výhře z jedenácti utkání v poslední části, kterou ovládli o 18 bodů. K triumfu výrazně přispěl Coby White, letošní sedmička draftu, jenž odehrál nejlepší utkání v NBA. V závěrečné čtvrtině trefil jako první nováček v historii ligy sedm trojek, což je také nový rekord klubu. Celkově zaznamenal 27 bodů a byl nejlepším střelcem duelu.

„Byl úžasný. Krása Cobyho hry spočívá v tom, že si umí hledat pozice. Nám dnes stačilo ho v nich nacházet,“ řekl trenér Jim Boylen. White přitom vstoupil do čtvrté části jen se čtyřmi body, pak ale trefil pět trojek po sobě a Chicago se nadechlo k rozhodující šňůře 24:2.

„Připadalo mi, že se koš zvětšil. A tak jsem střílel a dostal se do správného rytmu. Doteď se mi střelecky moc nedařilo, takže mi spadl velký kámen ze srdce,“ usmíval se White.

Satoranský proměnil dvě ze tří střel z pole včetně jedné trojky. Český rozehrávač dále zaznamenal dva doskoky, dvě asistence a čtyři plusové body. Pod výhru Bulls se podepsali rovněž Zach LaVine s 25 body a Wendell Carter se 17 body a 12 doskoky. Na druhé straně nastřílel 22 bodů Marcus Morris.

Lakers uspěli 123:115 v Phoenixu. Kalifornský celek si díky lepšímu závěru připsal osmou výhru z deseti zápasů, což je jeho nejlepší start do sezony od roku 2010, a vévodí Západní konferenci. Spolehnout se mohl na Anthonyho Davise s 24 body a 12 doskoky, Kyla Kuzmu, jenž zaznamenal 23 bodů, a LeBrona Jamese s 19 body a 11 doskoky.

Po Bostonu a Lakers získal osmou výhru i Utah, který doma zdolal Brooklyn 119:114. Svěřenci kouče Quina Snydera v poločase ztráceli 15 bodů, ve druhé půli ale zlepšili obranu a o vítězství rozhodli košem Rudyho Goberta 56 sekund před koncem.

Jazz jsou posledním klubem ze západu, který je doma stále stoprocentní - uspěl ve všech šesti duelech. Za čtvrtým triumfem v řadě táhli celek ze Salt Lake City s 30 body Donovan Mitchell a s 18 body a 15 doskoky francouzský pivot Gobert.

Nejlepším střelcem úterního programu byl s 42 body rozehrávač Trae Young, který dovedl Atlantu k vítězství 125:121 v Denveru. Proměnil osm trojek a přidal i 11 asistencí. 

Autor:

2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč
2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč

Zúčastněte se volby jména roku 2024 a správně odpovězte na soutěžní otázku.