Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Silnov neustál obvinění z dopingu a končí jako viceprezident ruské atletiky

Sport

  17:56
Moskva - Olympijský vítěz ve skoku do výšky z roku 2008 Andrej Silnov odstoupil kvůli dopingovému podezření z funkce viceprezidenta Ruského atletického svazu. Silnova vyšetřuje Komise pro bezúhonnost atletiky (AIU), o čemž se funkcionář dozvěděl ve středu.

V podezření z dopingu je i Silnov, viceprezident ruské atletiky foto: ČTK

Podezření z porušení antidopingových pravidel se údajně týká olympijských her v Pekingu, které před 11 lety vyhrál. Nyní čtyřiatřicetiletý Silnov také v roce 2006 zvítězil na mistrovství Evropy v Göteborgu, kde byl jediným přemožitelem Tomáše Janků. Je i halovým vicemistrem světa z roku 2012. Naposledy závodil před třemi roky a v roce 2016 se také stal viceprezidentem ruského svazu.

Silnovova kauza je další komplikací pro snahu Ruska o zrušení zákazu účasti atletů v mezinárodních soutěžích. Federace IAAF minulý víkend znovu prodloužila suspendaci, která kvůli systematickému dopingu v zemi platí od listopadu 2015. Ruskému svazu hrozí, že pod státní vlajkou nebudou moci jeho atleti startovat ani na podzimním mistrovství světa v Dauhá.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...