Úterý 14. května 2024, svátek má Bonifác
130 let

Lidovky.cz

Skokani tým pro OH nemění, za přípravou vyrazí do Polska

Sport

  16:44
PRAHA - Nominace českých skokanů na lyžích pro olympijské hry do Vancouveru se nezmění. Do Kanady odletí pětice Antonín Hájek, Lukáš Hlava, Jakub Janda, Martin Cikl a Roman Koudelka. Další závodník Borek Sedlák by měl trenérovi Davidu Jiroutkovi pomoci jako asistent, jelikož mu olympijskou akreditaci přenechal šéf úseku Leoš Škoda.

Antonín Hájek. foto: Lidové noviny

"Nominace zůstává, jak byla poslána na Český olympijský výbor," řekl trenér David Jiroutek. Byl by rád, kdyby Sedlák roli asistenta přijal a do Vancouveru odjel. "To by bylo super. A vypadá to, že pojede," uvedl po dnešním rozhovoru se skokanem.

Škoda původně myslel, že by Sedlák mohl cestovat na jeho akreditaci na olympiádu a pak případně některého ze skokanů nahradit v týmu v průběhu her. Akreditační pravidla OH to však neumožňují.

Sedlák by teoreticky mohl dostat šanci a skákat jako předskokan v některém z olympijských závodů. "Nechci předbíhat, nic není jisté, ale zkusím to vyjednat se šéfem skoků Walterem Hoferem," řekl Jiroutek. Sedlák by měl mít ve Vancouveru šanci s týmem trénovat kondici a po skončení olympiády se zapojí do přípravy na můstcích.

Světový pohár skokanů pokračuje od pátku lety v Oberstdorfu, na které pojedou Hájek, Sedlák, Jan Matura a Ondřej Vaculík. Zbytek reprezentace odveze Jiroutek asi v pátek na trénink do polské Wisly na velký můstek. "Postavili ho tam Adamovi (Malyszovi), tak doufám, že budou dobré podmínky a budeme mít šanci trénovat, testovat kombinézy. Kluci si zároveň potřebují odpočinout," uvedl kouč.

Autor: