Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Sport

Skvělé výkony z vlastní zahrady. Duplantis i Lavillenie zvládli za půl hodiny 36 skoků přes 500 cm

Švédský tyčkař Armand Duplantis po týdnu opět vylepšil světový rekord. V Glasgow přeskočil 618 centimetrů a o jeden vylepšil svůj výkon z Toruně. foto: Ian Rutherford/PA via APČTK

Paříž - Světový rekordman Armand Duplantis a jeho předchůdce Renaud Lavillenie se podělili o prvenství v unikátní soutěži hvězdných tyčkařů, kteří se v době koronavirové pandemie utkali na dálku. Oba ve svých zahradních sektorech zvládli během půl hodiny 36 skoků přes laťku položenou v pětimetrové výšce.
  19:13

Švédský talent Duplantis skákal na své tréninkové základně v Louisianě, Francouz Lavillenie má sektor u svého domu v Clermont-Ferrand. Třetí tyčkař v soutěži Sam Kendricks z USA zdolal pět metrů na zahradě v Mississippi šestadvacetkrát.

Soupeři byli propojeni prostřednictvím videa a přímý přenos na sociálních sítích na kanálu Světové atletiky sledovaly tisíce fanoušků. Zatímco dvojnásobný mistr světa Kendricks nasadil od počátku rozvážnější tempo, olympijský vítěz z Londýna 2012 Lavillenie i teprve dvacetiletý evropský šampion Duplantis potřebovali na jeden skok necelou minutu.

Švédský tyčkař Armand Duplantis po týdnu opět vylepšil světový rekord. V...
Smutný Renald Lavillenie.

Duplantis letos v únoru dvakrát posunul světový rekord a výkonem 618 cm z čela historických tabulek vymazal právě Lavillenieho, který je o třináct let starší. V poločase zahradní soutěže ještě Duplantis o jeden skok vedl, zkušený Francouz ale v druhé čtvrthodině i díky kratšímu rozběhu ztrátu dohonil.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...