Pátek 17. května 2024, svátek má Aneta
130 let

Lidovky.cz

Skvělý Štěpánek si poradil s Gonzalesem

Sport

  9:43
MIAMI - Slunná Florida a město Miami - to jsou místa, která se stávají Mekkou českého tenistu. Na jednom z největších turnajů světa, zařazeném do prestižní kategorie ATP 1000, září čeští tenisté. Dnes jejich formu potvrdily obě jedničky - Radek Štěpánek a Iveta Benešová.

Zasloužená radost Radka Štěpánka. foto: ČTK

Ve hře o nejvyšší podíl z jackpotu 4,5 milionu dolarů zůstává český tenisový miláček národa Radek Štěpánek. Třicetiletý tenista porazil turnajovou dvanáctku Chilana Fernanda Gonzalese 7:6 a 6:4 po skvělém výkonu. Oba tenisté předváděli krásný tenis, o jeho kvalitu se více zasloužil skvělým pohybem po celém kurtu právě Štěpánek. Česká jednička hrála kromě úvodu, kdy prohrávala 1:4 téměř bezchybně především na síti, kde si s ním soupeř mnohdy nevěděl rady.

Radek Štěpánek tak narazí v osmifinále letos potřetí na současnou světovou devítku Fernanda Verdaska, semifinalistu úvodního grandslamu roku v Austrálii. Český daviscupový reprezentant má se svým španělským soupeřem aktivní bilanci 3:1, ovšem poslední setkání skončilo právě na Australian Open jeho debaklem v podobě kanárů ve dvou ze tří odehraných setů.

Aktuální česká tenisová jednička Iveta Benešová postoupila na silně obsazeném turnaji v Miami už do čtvrtfinále. Šestadvacetiletá rodačka z Mostu zdolala v pondělním duelu čtvrtého kola poprvé v kariéře Španělku Anabel Medinaovou a její příští soupeřkou bude bývalá světová jednička Venus Williamsová.

Jednatřicátá hráčka žebříčku Benešová oba dosavadní vzájemné zápasy s vrstevnicí Medinaovou prohrála, na třetí pokus už ale uspěla. Za 81 minut zvítězila 6:4, 6:1 a čeká ji také potřetí v kariéře starší ze slavného sesterského dua Williamsových.

Autoři: ,