Středa 8. května 2024, Den vítězství
130 let

Lidovky.cz

Sport

Skvělý úvod MS. Čeští biatlonisté jedinkrát minuli a získali bronz

Markéta Davidová předává štafetu Ondřeji Moravcovi na MS v biatlonu foto: AP Photo/Matthias SchraderČTK

Anterselva - Třetí místo. Čeští biatlonisté zahájili mistrovství světa v Anterselvě mimořádně povedenou smíšenou štafetou. Čtveřice ve složení Eva Kristejn Puskarčíková, Markéta Davidová, Ondřej Moravec a Michal Krčmář se od začátku držela v kontaktu se špičkou a především díky výborné střelbě slaví bronzové medaile.
  15:50

Českým biatlonistům pomohla k umístění na pódiu zejména fantastická střelba.

Eva Kristejn Puskarčíková sice hned na první položce vleže těsně minula jeden terč, ovšem kdo by si v tu chvíli jen pomyslel, že to bude ze strany Čechů na dlouhou dobu poslední střelecké zaváhání?

Napodruhé už mířila první členka české štafety bezchybně. A Markéta Davidová i Ondřej Moravec následně sestřelili všech deset terčů. „Myslím, že stojka hrála důležitou roli,“ hodnotila Kristejn Puskarčíková v rozhovoru pro Českou televizi po dojezdu.

Až Michal Krčmář na čtvrtém úseku musel jednou dobíjet - na poslední, velmi dramatické položce vestoje. S tou měli problémy také Ital Dominik Windisch a Nor Johannes Bö, kteří bojovali o zlato.

Krčmář s mírným odstupem za nimi hájil třetí místo, dotíral na něj Dmytro Pidručnyj, který předtím rychlým během výrazně stáhl český náskok. 

Čeští biatlonisté
sport, biatlon, ms v biatlonu, markéta davidová, ondřej moravec, eva...

Ovšem na rozhodující střelbě Ukrajinec zcela vyhořel. Cesta k bronzu tak byla definitivně volná.

„Raději jsem prodejchnul dvakrát víc, abych si tu poslední ránu pohlídal,“ komentoval Krčmář svou opravu. A protože situaci zvládl, mohl o pár minut později v cíli pozvednout ruce nad hlavu.

Perfektní výkony s puškou jsou také dobrým příslibem do dalších závodů. Na střelnici si biatlonisté počínali nejrychleji ze všech, díky pouhým dvěma chybám byli také nejpřesnější.

Střelbu navíc podpořili dobrým během. „Děkuju za lyže, Myslím, že byly dnes výborné,“ poslala Davidová pochvalu servisnímu týmu.

Smíšená štafeta prostě českému týmu po všech stránkách sedla.

Triumf slaví Norové, kteří zvládli dramatický finiš proti domácím Italům. Na čtvrtém místě se umístili Němci. Zklamaní jsou naopak Francouzi, hlavně kvůli nepovedené první polovině štafety dojeli sedmí.

ONLINE: Smíšená štafeta - MS v biatlonu v Anterselvě

Autoři:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!