Čtvrtek 16. května 2024, svátek má Přemysl
130 let

Lidovky.cz

Smolíček Abidal přitahuje červené karty (VIDEO)

Sport

  12:16
PRAHA - Dva zápasy v pěti dnech a dvě červené karty. To je bilance barcelonského levého obránce Erica Abidala. Francouzský vytáhlý fotbalista je znám jako tichý a poctivý pracant, který pravidelně leští lajnu a připravuje šance svým spoluhráčům. V posledních dnech se ale o něm mluví více jako o karetním hříšníkovi.

Abidal (vlevo) a červená karta. foto: ČTK

Poslední týden by ale francouzský reprezentant a jeden z nejlepších a nejspolehlivějších levých beků na světě nejraději vymazal ze svého fotbalového životopisu. Jako by se na něj rozhodčí domluvili. Nejprve inkasoval červenou kartu v emocemi nabité bitvě v odvetném semifinále proti Chelsea na Stamford Bridge.

Za co? Jednoduše proto, že před ním běžel Anelka, který si zakopl o vlastní nohy. Barcelona ale i v oslabení srovnala a postoupila do finále Ligy mistrů, ovšem bude se muset nejspíše obejít bez Abidala.

VIDEO ZE ZÁPASU CHELSEA-BARCELONA:

O pět dnů později se před očima Abidala červenalo znovu. Tentokrát měl na jeho tým negativní dopad. V 77. minutě zápasu na Camp Nou v osobním souboji strčil tělem do Nihata, ten předvedl jeden ze svých divadelních kousků, a pro Abidala zápas skončil. Villarreal z penalty snížil na 2:3, v nastavení vyrovnal a barcelonské oslavy mistrovského titulu se musely odložit.

VIDEO ZE ZÁPASU BARCELONA-VILLARREAL (ČAS 4:20):

Mimochodem, zatímco v posledních dvou zápasech viděl červenou kartu, na vstřelený gól ve své profesionální ligové kariéře stále čeká. Holt, když se daří, tak se daří…

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!