Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Špotáková získala zlato i píseň od Tří sester

Sport

  16:25
PEKING - Česká oštěpařka Barbora Špotáková dnes na olympijských hrách v Pekingu posledním hodem získala nejen zlatou medaili, ale zároveň se stane hrdinkou písničky její oblíbené skupiny Tři sestry. Píseň jí v případě prvního místa před časem slíbil zpěvák a textař Tří sester Lou Fanánek Hagen.

Zlaté finále Špotákové. foto: ČTK


"Text udělám velice rychle, ale někdo z kamarádů musí složit muziku. Až se oklepeme z oslav na dnešním koncertu, měli bychom to po víkendu nahrát, aby skladba byla aktuální," řekl Fanánek.


Lídr Tří sester dodal, že už dnes během večerního vystoupení v Písku bude kapela přemýšlet, jak to všechno pojme a natočí.
Zlato v Pekingu Špotáková vybojovala hodem, kterým vytvořila evropský rekord 71,42 metru. O 64 centimetrů porazila Rusku Marii Abakumovovou, která během soutěže evropské maximum zlepšila jako první.


"Viděl jsem, že soupeřka z Ruska je v nevídané formě a nevěřil jsem, že Barbora hodí v tom dešti přes 70 metrů, takže jsem se spíše pomalu chystal k odjezdu na koncert," řekl Fanánek. "Říkal jsem si, že takhle to zvrátit posledním pokusem bývá jenom v pohádkách." S čerstvou olympijskou vítězkou, kterou Fanánek označil za "správnou figuru", populární hudební formace Tři sestry kamarádí již delší dobu. Špotáková loni křtila novou desku Tří sester Mydlovary a navštěvuje jejich koncerty, kapela úspěšné sportovkyni zazpívala v přímém přenosu při vyhlašování jejího vítězství v anketě Atlet roku.


Špotáková si do Pekingu přivezla od kapely jako dárek pro štěstí keramického ptáčka. Od Tří sester také dostala doživotní vstupenku na všechny jejich koncerty a občas si s nimi i zazpívá. Podle Fanánka zná většinu jejich textů. Společné setkání Tří sester a olympijské vítězky zatím podle Fanánka naplánované není. "Nějaký domluvený sraz typu 'po válce v šest U Kalicha' nemáme, Barbora teď určitě bude mít spoustu povinností. Tři sestry počkají na společné oslavy klidně do října," dodal Fanánek.

Autor: