Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Štěpánek si tři měsíce nezahraje. Musel na operaci bederní páteře

Sport

  18:15
PRAHA - Radek Štěpánek je po operaci bederní páteře a čeká ho tříměsíční pauza. Osmatřicetiletý dvojnásobný vítěz Davisova poháru podstoupil zákrok, aby se zbavil chronických problémů, a doufá v další návrat.

Radek Štěpánek přiznal, že se chce ještě letos vrátit na kurty. foto: ČTK/AP

Bronzového medailistu ze smíšené čtyřhry na loňské olympiádě v Riu de Janeiro operoval ve čtvrtek neurochirurg Jiří Chrobok v nemocnici Na Homolce. „Zvládl to výborně, oba se smějeme,“ napsal Štěpánek k fotografii na facebooku.

„Už teď se strašidelně těším, až se postavím, pustím do rehabilitace a přípravy, protože ještě v létě chci na kurty!“

Loňský tenisový rok Štěpánek ukončil předčasně koncem října kvůli zranění zad. V této sezoně hrál jen v lednu v Dauhá a na Australian Open.

V Davisově poháru proti Austrálii začátkem února už nemohl nastoupit kvůli dalším problémům se zády a bolesti, která mu vystřelovala do nohy.

Po návratu z Melbourne se léčil, cvičil a doufal v návrat. Dokonce odletěl do Ameriky a plánoval hrát v Indian Wells a Miami. „Ale chronické problémy se zády mě otočily zpět přes oceán. Rozhodl jsem se to řešit radikálně,“ uvedl bývalý osmý hráč světa.

V Praze proto absolvoval chirurgický zákrok. „Ve čtvrtek odpoledne mi doktor Jiří Chrobok provedl v oblasti bederní páteře mikrooperaci,“ uvedl Štěpánek.

Radek Štěpánek ve čtvrtfinále turnaje v Dauhá proti Novaku Djokovičovi.
Radek Štěpánek v Riu.

Nemá v plánu končit kariéru a doufá, že nyní jen obětuje tři měsíce. „Abych se nemusel trápit a mohl pak hrát bez bolesti a omezení,“ doplnil karvinský rodák.

Po zranění se dvojnásobný grandslamový vítěz ve čtyřhře vracel do turnajů už mnohokrát. Přes půl roku nehrál například v roce 2006, protože měl zablokovanou krční páteř a vyhřezlou ploténku.

V roce 2013 stál přes čtyři měsíce po operaci krční páteře. Sedm měsíců pak nehrál od září 2014, kdy měl opět bolavá záda, na které ještě navázaly problémy s nohou.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...