Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Střelec Šenkeřík: Rozjeté je to slibně

Sport

  12:47
PRAHA - Téměř dva roky čekala Slavia na vítězství v evropských pohárech. Po sedmi porážkách a deseti remízách už nemusí. Dvougólový podpis dal pod konec nepříjemně narůstající série Zdeněk Šenkeřík (28).

Vlček střídá Šenkříka. foto: ČTK

Momentálně nejlepší střelec v červenobílém se postaral v Edenu o dva ze tří gólů při vítězství nad Crvenou Zvezdou Bělehrad. Šenkeřík v nabité konkurenci mezi útočníky Slavie i po nedávném hattricku v lize jasně vyčnívá.

* Před zápasem jste říkal, že je jedno, kdo dá góly. Těší vás, že jste se o většinu dokázal postarat sám?

Asistent kouče Řehák mi před zápasem pověděl, ať se klidně nebojím dát dva góly. Bylo cítit, že potřebujeme dávat góly, tentokrát nám to vyšlo. Víme, že nás čeká v odvetě bouřlivé prostředí v Bělehradě, ale výchozí pozice vypadá slibně.

* Bylo by trestuhodné vysoký náskok ztratit?

Bude to jiný zápas a ten nesmíte podcenit. Rozjeté je to slušně, to musím zopakovat.

* Tušil jste, že byste mohli soupeři utéct až takovým rozdílem?

Nad tím jsem nepřemýšlel. Určitě jsem si přál, aby utkání takhle dopadlo.

* Jaký dojem na vás soupeř udělal?

Nastupovali velmi sebevědomě, pak se trochu zalekli. V soubojích tam byly nějaké kopance zezadu. Záda zatím drží, uvidíme, jak budou vypadat ráno.

* Pomohlo vám, že oběma vašim gólům předcházely přesné přihrávky?

Před prvním mi padl míč rovnou na hlavu a já jsem si dobře naskočil. Podruhé ke mně míč doputoval šťastně, soustředil jsem se na to, abych proměnil.

* Jak fungovala v útoku spolupráce s Adamem Hlouškem, který v základní sestavě dostal přednost před kapitánem Vlčkem?

Trošku jsem předpokládal, že trenér zvolí tuhle variantu. Spolupráce nám vycházela. Adam má před sebou velkou budoucnost a je hodně skromný.

* Jak si povedený zápas užijete?

Jsem rád, že za mnou dorazila maminka. Ve středu jsem se dostal trochu do stresu, protože jsem se dozvěděl, že za mnou jede po dálnici, kde nikdy předtím neřídila. Byla zrovna 40 kilometrů před Prahou. Jsem rád, že mohla góly vidět. Nazpátek radši pojede až v sobotu. To bude menší provoz.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!