Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Tenistky Šafářová i Záhlavová-Strýcová v Kodani postoupily

Sport

  20:09
KODAŇ - České tenistky Lucie Šafářová a Barbora Záhlavová-Strýcová postoupily na turnaji v Kodani do druhého kola.

Lucie Šafářová. foto: ČTK

Osmatřicátá hráčka světa Šafářová však měla velké problémy s neznámou Australankou Johannou Kontaovou a po prohrané úvodní sadě jí ke zvratu pomohla nečekaná pauza. Pořadatelé totiž kvůli avizované bombě museli evakuovat halu.

Šafářová s dvacetiletou australskou kvalifikantkou ze čtvrté stovky světového žebříčku prohrála první set 4:6, v úvodu druhého pak přišla evakuace. Po téměř půlhodinové přestávce se česká hráčka zlepšila a navzdory 46 nevynuceným chybám zápas otočila. Další sady získala 7:5 a 6:3.

Výsledky turnaje

Šafářová (4-ČR) - Kontaová (Austr.) 4:6, 7:5, 6:3
Záhlavová-Strýcová (5-ČR) - Arvidssonová (Švéd.) 6:2, 6:1

Záhlavová-Strýcová se dočkala výhry na okruhu WTA po dvou měsících. Pátá nasazená Češka zdolala v prvním kole hladce za 55 minut 6:2, 6:1 Švédku Sofii Arvidssonovou. Pětadvacetiletá Záhlavová-Strýcová tak ukončila sedmizápasovou sérii porážek, která trvala od dubnového turnaje v Charlestonu. Naposledy prohrála v prvním kole grandslamového Roland Garros s pozdější vítězkou Li Na z Číny.

O dva roky starší Arvidssonovou porazila česká fedcupová reprezentantka poprvé po devíti letech, následující čtyři zápasy s ní prohrála bez zisku setu. Příští soupeřkou Záhlavové-Strýcové bude německá kvalifikantka Mona Barthelová. Šafářová se v dalším zápase utká s Nizozemkou Michaellou Krajicekovou, s níž má vyrovnanou bilanci 2:2.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!