130 let

Německý cyklista Jan Ullrich. | foto: PASCAL GUYOTAFP

Ulrich dostal od T-Mobile padáka

Sport
  •   15:49
BONN - Německý cyklista Jan Ullrich, který čelí podezření z dopingu, dostal výpověď od stáje T-Mobile. Kapitán elitního profesionálního týmu chce vyhazov napadnout prostřednictvím právníka. Vítěz Tour de France to uvedl na své internetové stránce.

Stáj T-Mobile ve čtvrtek sdělila Ullrichovi, že s ním ukončuje smlouvu. O jeho hrozícím vyhazovu se spekulovalo již minulý týden, kdy ve stanovené lhůtě nepředložil důkazy o své nevině v dopingovém skandálu, který vyšetřují španělské úřady. Manažer stáje Olaf Ludwig agentuře SID řekl, že dlouholeté jedničce německého týmu vypověděl smlouvu na doporučení týmových právníků.

Ulrich v dnešním prohlášení uvedl, že rozhodnutí nehodlá akceptovat. "Velmi zklamaný jsem hlavně z toho, že mi tohle rozhodnutí nikdo nesdělil osobně, ale dostal jsem ho faxem," zlobil se Ullrich. "Po tolika letech solidní spolupráce a mého nasazení pro tým považuji za ostudné, když se mnou někdo takhle jedná." Pokud nedojde na nejbližší schůzce k dohodě, chce ji cyklista napadnout právní cestou, uvedl jeho manažer Wolfgang Strohband.

Ulrich měl letos útočit na svůj druhý triumf v Tour de France. Krátce před startem mu stáj kvůli dopingovému podezření zastavila činnost. Vedle slavné Tour přišel Ullrich také o další naplánované starty. Před vypuknutím aféry podepsal smlouvy s pěti pořadateli, teď ale všechny exhibiční starty zrušil.

Autor: