130 let

Usain Bolt právě zaběhl světový rekord na 100 m. | foto: ČTK

Usain Bolt váhá nad účastí na stovce

Sport
  •   15:58
PEKING - Sprinter Usain Bolt stále neví, zda na olympiádě poběží vedle své oblíbené trati 200 metrů také stovku, na které je držitelem světového rekordu. Jamajský atlet dnes na tiskové konferenci v Pekingu vyvrátil nedělní prohlášení svého trenéra a uvedl, že do obou závodů se přihlásí na 80 procent.

"Stále se musím rozhodnout," řekl Bolt. "Jsem na osmdesát procent rozhodnutý, že poběžím oba závody," reagoval na prohlášení svého kouče Glena Millse. Ten v neděli řekl, že Bolt stoprocentně bude startovat jak na stovce, tak na dvoustovce.

Pokud by Bolt běžel na obou tratích, může se stát prvním atletem od triumfu Carla Lewise z roku 1984, který by zvítězil v obou sprintech. "Ano, na stovce jsem dobrý," uvedl Bolt, který při svém druhém oficiálním startu v této disciplíně letos v květnu v Kingstonu zaběhl senzační výkon 9,76 sekundy.

Na konci května v New Yorku pak už časem 9,72 vylepšil světový rekord, jenž dosud držel jeho krajan Asafa Powell (9,74). "Ale dvoustovka je prostě blíž mému srdci," dodal.B

Boltova slova o nerozhodnosti však dostala ještě na tiskové konferenci menší trhlinu, když dostal pár zlatých hřebů, na kterých byly vyryté nápisy "Peking 100m"

Autor: ČTK