Úterý 21. května 2024, svátek má Monika
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Chvíle hrůzy. Sjezdař ve velké rychlosti uhýbal pořadateli

Sport

  16:57
SCHLADMING (Od našeho zpravodaje) - Jedna nepozornost mohla proměnit lyžařské mistrovství světa v tragickou událost. Při sjezdu se mohl srazit Švýcar Sandro Viletta s pořadatelem, který se nečekaně objevil na trati.

Sjezdař Sandro Viletta. foto: Reuters

Skandál, horor, děsivý okamžik na svahu, psaly rakouské servery. A komentátor televizní stanice SFR se zlobil: "Toto se přece nesmí na mistrovství světa stávat. Na jiném místě by to mohlo být fatální!"

Sedmadvacetiletý závodník bojoval o co nejlepší čas, už po dvaceti sekundách jízdy na druhém skoku Panoramasprung však málem jeho snažení skončilo. A možná nejen to. "Díky bohu, že jsem ho viděl včas," oddechl si pak Viletta.

Pracovník technické čety, který upravuje povrch po průjezdu každého závodníka, traverzoval po pistě v momentu, kdy Vilettův "tachometr" ukazoval 99,5 km/h.

Žádné drama se nakonec naštěstí nekonalo, sjezdař dostal se až do cíle, kde mu patřilo šestnácté místo a skončil kousek před Čechem Ondřejem Bankem. "To mně se snad ještě nikdy nic podobného nestalo," dumal Bank, který incident sledoval na obří obrazovce v cíli. "Vjel mu do tratě, kdy neměl."

"Nejdřív jsem přemýšlel, že zabrzdím," říkal pak Švýcar do televizní kamery. "Ale byl jsem na tom časově dobře, tak jsem ho prostě objel zleva a nepřemýšlel o nebezpečí."

Autor:

Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku
Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku

Jestliže vás trápí proměnlivé jarní počasí, máme pro vás tip, kam vyrazit, když počasí zrovna nepřeje. BRuNO Family Park v Brně se postará o zábavu...