Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

VIDEO: ‚Díky všem doktorům, sestrám a dalším hrdinům.‘ Bartyová vzdala hold tenisem na střeše

Světová jednička Bartyová vzdala netradičně hold zdravotnickému personálu. foto: Reuters

Brisbane - Vyzvala bývalého parťáka, vystoupala na střechu nemocnice a vzdala hold všem lékařům a zdravotníkům z první linie. Pěkné gesto předvedla v australském Brisbane nejlepší tenistka současnosti Ashleigh Bartyová. „Lidé tady teď pracují jako otroci a bylo fajn, že se na pár minut mohli rozptýlit,“ ocenil ředitel nemocnice.
  10:35

„Poslední měsíce byly pro nás opravdu složité. Díky všem doktorům, sestrám a dalším hrdinům. Bylo neuvěřitelné vidět, jak vše funguje,” složila poklonu zdravotnickému personálu Ashleigh Bartyová, která vystoupala na střechu nemocnice v Brisbane, aby sehrála exhibiční klání.

K netradičnímu duelu přizvala poslední vítězka French Open svého bývalého parťáka Patricka Raftera a společně si pak za doprovodu kamer užili netradiční podmínky.

„Bylo to pro všechny něco výjimečného. Lidé tady teď pracují jako otroci a bylo fajn, že se na pár minut mohli rozptýlit. Ashleigh i Patrick tu mají spoustu fanoušků,” vyzvedl jejich přístup samotný ředitel nemocnice David Rosengren.

Dobrý skutek tak může Bartyovou i jejího tenisového partnera těšit. Opačných pocitů se teď dostává mužské tenisové jedničce. Novak Djokovič totiž v minulých dnech zrovna nezapůsobil na své fanoušky, když na sociálních sítích zveřejnil video, jak hraje na španělské antuce.

Semifinále Turnaje mistryň mezi Karolínou Plíškovou a Ashley Bartyovou.
Ashleigh Barty právě vyhrála Turnaj mistryň nad Elinou Svitolinovou.

Zřejmě netušil, že sportovní zařízení, včetně tenisového kurtu, jsou ve Španělsku nadále uzavřeny, a výjimku nemají ani profíci. Teď tak Srbovi na rozdíl od Bartyové, na níž se pěje óda, hrozí trest.