130 let

Reklama na Dr. Squatch Inc. | foto: ČTK

Video

VIDEO: Dojemný příběh plavkyně i zapomenutí astronauti. Reklamy na Super Bowlu zase bavily

Sport
  •   16:43
Praha - Při sledování televize dokáží reklamy nejednoho diváka pořádně naštvat. Je však jedna událost, během které se na ně každé vyloženě těší. Ano, při Super Bowlu. Podívejte se na ty nejlepší z letošního roku.

Místo odchodu do důchodu sedmý triumf v Super Bowlu. Brady má více prstenů než jakýkoliv tým

Hvězdná vystoupení, fanoušci na každém kroku a ve většině případů z posledních let i Tom Brady zvedající pohár nad hlavu. Letošní Super Bowl proběhl v trochu zvláštním duchu, v obrovské aréně se našlo místo jen pro zlomek diváků, zbylé sedačky zaujaly jejich kartonové podobizny, dodržovat se musela přísná hygienická nařízení a některé firmy, jako například Budweiser, vložily peníze místo do Super Bowlu raději do boji proti Covid-19.

Reklama na Cadillac
Povedená reklama na Toyotu

Mít reklamu v tento sportovní svátek totiž není vůbec levná záležitost. CBS si totiž za to, že během Super Bowlu pustí reklamu, účtuje 5,5 milionu dolarů, což je v přepočtu astronomických 118 milionů korun.

A firmy, které se rozhodnou tuto částku investovat, musí fanoušky zaujmout něčím nadprůměrným, mají totiž jen 30 sekund na to, aby oslovily potenciální zákazníky. Z reklam se tak rázem stávají spoty plné hvězd, drahých efektů a hlavně vtipu. Podívejte se na ty nejlepší z letošního roku.

Toyota - japonská automobilka

Rocket Mortgage - americký poskytovatel hypoték

General Motors - mezinárodní výrobce motorů

Pringles - výrobce bramborových lupínků

Jimmy John’s - výrobce sandwichů

Bud Light - pivovar

Dr. Squatch - výrobce domácích mýdel pro muže

Huggies - výrobce plen a přípravků pro děti

Autor: Tereza Janovská