Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Striptýz na ledě. Ruské krasobruslařky zahazují na soutěžích zábrany i oblečení

Sport

  5:00
Moskva / Praha - Letošní neolympijská sezona krasobruslení, která se pomalu blíží ke svému konci, přinesla vcelku revoluční změny ve způsobu, jakým se dívky v tomto sportu oblékají. Z okrajového způsobu odívání, tedy tzv. striptýzové módy, se dnes stala velká věc.

Tuktamyševová se nebojí odvážných pozic. foto: ČTK

První náznaky této módy přinesla v roce 2015 ruská krasobruslařka Jelizaveta Tuktamyševová, která měla během vystoupení tendence zbavit se svého oblečení. V posledním roce ji začalo napodobovat stále sportovkyň, které se, místo tradičních ztvárnění Carmen či Anny Kareniny začaly zaobírat myšlenkou víc odhalujícího představení.

V probíhajícím ročníku s tím začala mladá Tuktamyševová, která předvedla na Grand Prix v Kanadě opravdu velkou show. A to s působivým výkonem na skladbu Toxic od Britney Spears.

Dvaadvacetiletá sportovkyně svlékla během show své letuškovské sako a předvedla publiku černé „spodní prádlo“, čímž diváky dostala do velkého varu. Její tanec na ledě se stal hitem, na sociálních sítích se hodně sdílel a inspiroval řadu dalších krasobruslařek, aby její metodu vyzkoušely, a pokud možno ji i doprovodily provokativními pózami, což ocenili zejména mužští fanoušci.

Medveděvová se během vystoupení také svléká.
Zagitovová ví, že je pohledná dívka, a také toho umí využívat.

K této „striptýzové“ metodě se nechala zlákat i olympijská vítězka Alina Zagitovová. Šestnáctiletá hvězda se na ledě stylizovala do role Lary Croft, na sobě měla kožený kostým, který byl velice těsný, za hudby z filmu Tomb Rider. Během vystoupení úřadující mistryně světa svou koženou bundu sundala a hodila ji přes reklamní billboardy.

Pro změnu průhledný kostým zvolila jiná ruská tanečnice na ledě, Alexandra Stěpanovová. Se svým partnerem Ivanem Bukinem vystoupila na mistrovství Evropy a předvedli tanec na píseň „The Candle was burning“ od od Ally Pugačevové. Po jejich vystoupení se neřešila dojemná skladba, ale spíše oblečení, které si třiadvacetiletá krasobruslařka oblékla.

A zahanbit se nenechala ani jedna z nejlepších tanečnic na ledě, Jevgenija Medveděvová. Ta svým striptýzovým vystoupením šokovala své fanoušky, když se předvedla v růžovém latexovém topu, sukni, vysokých punčochách a bundě. Ve svých devatenácti letech je také držitelkou dvou stříbrných medailí z olympijských her, kde se předvedla na píseň z Anny Kareniny. A její příznivce překvapilo, jak razantně svůj styl z olympiády v roce 2018 změnila.

Dvojnásobná mistryně světa si na sociálních sítích vyslechla své, někteří příznivci jí vynadali za to, že je to „vulgární a levné oblečení. „Kolik si účtujete na hodinu?“ zeptal se jeden z těch, který ji srovnával s prostitutkou.

„Dva veganské burgery,“ odpověděla mu pohotově Ruska a dodala, ať jí klidně fandové píší negativní vzkazy, že ona si z nich rozhodně nic dělat nebude.

Nakonec se dočkala spíše potlesku za odvahu a rozšíření uměleckého repertoáru.

Autor: