Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Skandál v NBA. Novinářka se v Japonsku ptala hvězdy na jeho názor na Čínu, byla ale umlčena

Sport

  5:00
TOKIO - Basketbalisté Houstonu Rockets, jejichž šéf Daryl Morey vypustil v úvodu týdne do světa nerozvážný tweet o podpoře autonomie Hongkongu v Číně, zavítali na turné po Asii v Japonsku. I z toho důvodu se americká reportérka televize CNN Christina Macfarlaneová zeptala největší hvězdy Rockets Jamese Hardena, co si o celé situaci myslí. Aniž by Harden dostal šanci odpovědět, byla reportérka tiskovým mluvčím Houstonu umlčena.

James Harden foto: Facebook Adidas

Od Zemana jde jen o silácké řeči, Číňané kvůli vztahu Praha-Peking ze Slavie neodchází, tvrdí expert Jilčík

„NBA byla vždy ligou, která se pyšní tím, že umožňuje svým hráčům a trenérům otevřeně hovořit o politických a společenských záležitostech. Nemyslíte ale, že po událostech v tomto týdnu to bude v budoucnu trochu jinak?“ptala se Macfarlenová Hardena.

„Promiňte, bude se odpovídat pouze na otázky okolo basketbalu,“ šokoval přítomné novináře tiskový mluvčí Houstonu.

„Je to legitimní otázka. Jedná se o událost, která se stala tento týden a dotýká se NBA. Jamesi?“ nedala se odbýt Macfarlenová.

Než stačil Harden odpovědět, sebral jí jeden z členů vedení Houstonu mikrofon.

„Je to těžké téma. Já trénuji basketbal. Nejsem diplomat mezi zeměmi celého světa. Trénuji basketbal,“ odpověděl za Hardena kouč Houstonu Mike D’Antoni.

Situace se okamžitě rozšířila po sociálních sítích a tak se za chování Houstonu musela omluvit sama NBA.

„Během tiskové konference Houstonu Rockets zástupce týmu nevhodně přerušil dotaz reportérky. Paní Macfarlaneové se omlouváme, protože to bylo v rozporu s tím, jak NBA řeší mediální události,“ stojí v prohlášení NBA.

To pak muselo uhladit i situaci z úterního zápasu Philadelphie 76ers, kdy byl vyveden z tribuny manželský pár, který držel v rukou transparenty Free Hong Kong (svobodný Hongkong).

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!