Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Williams se omluvil Woodsovi za rasistickou urážku

Sport

  10:18
SYDNEY - Konflikt mezi bývalou golfovou jedničkou Tigerem Woodsem a jeho někdejším caddiem Stevem Williamsem je u konce. Zkušený nosič holí minulý týden v Šanghaji nazval svého někdejšího partnera a vítěze 14 turnajů major "černým debilem", což vyvolalo skandál.

Golfista Tiger Woods foto: Reuters

Americká i evropská PGA se ale nakonec spokojily s omluvou a stejně tak Woods. S Williamsem si vše vyříkali dnes před turnajem Australian Open v Sydney. "Ráno jsme o tom tváří v tvář mluvili. Podali jsme si ruce a shodli se, že bylo špatné, co řekl. Bolelo mě to, ale omluvil se a celý incident je za námi," prohlásil Woods na tiskové konferenci v Sydney, kde se vůbec poprvé k rasistické urážce dlouholetého parťáka vyjádřil.

Novozélandský caddie mu nosil hole dvanáct let, vyhráli společně 13 majorů, ale letos v červenci se rozešli. Woodse urazil na galavečeru v odlehčené atmosféře v Šanghaji. "Steve není rasista, o tom nepochybuju. Řekl něco, co neměl, a dobře to ví," dodal pětatřicetiletý americký golfista, jenž by po rozvodu a zdravotních problémech rád oprášil zašlou slávu.

Právě v Austrálii vyhrál Woods svůj poslední turnaj, od té doby ale uplynuly dva roky. Dnes je bývalá dlouholetá jednička ve světovém žebříčku až na 58. místě a Williams doprovází po hřištích úspěšného Australana Adama Scotta.

Autor:

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...