Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Z náhradnice první finalistkou turnaje. Martincová může narazit na třetí hráčku světa Plíškovou

Tenisový turnaj žen LiveScore Cup v Praze.Tereza Martincová v utkání proti Karolíně Muchové. foto: ČTK

Praha - Narychlo povolaná náhradnice Tereza Martincová se stala první finalistkou LiveScore Cupu 2020. Aktuálně 133. hráčka světa dostala na Štvanici šanci za zraněnou Markétu Vondroušovou, dnes nejdříve zvládla dohrávku s Kristýnou Plíškovou, kterou porazila 4:6, 6:1, 6:4, a poté zdolala i favorizovanou Karolínu Muchovou 5:7, 6:4 a 6:3. Vyhrála tak skupinu B a postoupila do sobotního boje o titul, v kterém by se mohla utkat se světovou trojkou Karolínou Plíškovou.
  20:55

V „áčku“ si Barbora Strýcová hladce poradila s Kateřinou Siniakovou. Strýcová, světová dvojka ve čtyřhře a 31. hráčka singlového pořadí, vyhrála za hodinu a čtvrt 6:2, 6:1 a po středeční prohře s Plíškovou má vyrovnanou bilanci. Siniaková nakupila 14 dvojchyb.

Pětadvacetiletá Martincová se dozvěděla o své účasti ve středu dvě hodiny po obědě a v šest večer nastoupila proti Kristýně Plíškové. Po prohraném prvním setu se zvedla, ale za stavu 4:1 ve třetí sadě byl zápas kvůli dešti přeložen na dnešek.

Tenisový turnaj žen LiveScore Cup v Praze (antuka):

Skupina A:

Strýcová - Siniaková 6:2, 6:1.

1.Karolína Plíšková1102:01
2.Strýcová2112:21
3.Siniaková1010:20

Do dohrávky vstoupila Martincová ztrátou tří her, ale koncovku zvládla a připsala si první výhru. Po několika minutách pak pokračovala v souboji s Muchovou. Proti 26. hráčce světového žebříčku rychle vedla 5:1, ale o první sadu ztrátou šesti her za sebou přišla. Už se zdálo, že unavená Martincová nebude mít šanci, ale bojovností zápas otočila.

„Jsem úplně vyčerpaná psychicky i fyzicky. Třesu se, bolí mě rameno, protože mám hodně naservírováno i z tréninku. Jsem celkově namožená, ale snažila jsem se nemyslet na to, kolik toho mám za sebou. Hrála jsem míč po míči a ani jsem pomalu nevěděla, kolik to je,“ řekla Martincová cestou do šaten. „Už k dohrávce jsem nastoupila kožená, takže jsem byla ráda, že jsem to dohrála.“

Skupina B:

1.Martincová2204:22
2.Kristýna Plíšková1011:20
3.Muchová1011:20

Karolína Plíšková páteční program zahájí, zápas se Siniakovou je na programu od 15:30. Očekává se, že nezaváhá a do finále postoupí. „Kdyby to tak skutečně bylo, tak se těším. Zápas s Kájou není každý den, ale tam by to bylo každý míček dobrý,“ řekla Martincová.

Autor: