Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Za likvidační faul potrestali dalšího hokejistu

Sport

  13:50
PRAHA - Za likvidační zákrok na protihráče zaplatí v letošním play off extraligy několikazápasovým distancem další hokejista. Po třineckém Frolovi si nezahraje čtyři zápasy zlínský útočník Michal Trávníček.

Čtvrtfinále mezi Spartou a Zlínem se nehraje rozhodně v rukavičkách. foto: ČTK

Disciplinární komise Asociace profesionálních klubů ledního hokeje mu dnes zastavila činnost za faul na sparťana Josefa Straku v prvním čtvrtfinálovém utkání.

Důrazný forvard Hamé chyběl i ve středečním druhém duelu série, za svůj zákrok totiž dostal od rozhodčích trest ve hře znamenající automaticky absenci v následujícím zápase. Šestadvacetiletý Trávníček, který do Zlína přišel na konci ledna na hostování z Litvínova, tak bude svému týmu chybět celkem v pěti duelech.

Podobný trest dostal v úterý od disciplinární komise i třinecký obránce Tomáš Frolo za faul na útočníka Vladimíra Sobotku z pražské Slavie. "Byl to hrubý zákrok, ale nesrovnával bych je. Každý se stal v jiné části hrací plochy a jednalo se i o jiný faul. Vážné ale byly oba," řekl  ředitel soutěže Stanislav Šulc.Šulc.

Zatímco Frolo atakoval Sobotku ve středním pásmu, Trávníček "trefil" soupeře u mantinelu. V obou případech se ale na ledě objevila krev a pro Sobotku i Straku zápasy skončily. Společné také bylo, že k faulům došlo vždy v závěrech utkání.
Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!