130 let

Čtvrtfinále mezi Spartou a Zlínem se nehraje rozhodně v rukavičkách. | foto: ČTK

Za likvidační faul potrestali dalšího hokejistu

Sport
  •   13:50
PRAHA - Za likvidační zákrok na protihráče zaplatí v letošním play off extraligy několikazápasovým distancem další hokejista. Po třineckém Frolovi si nezahraje čtyři zápasy zlínský útočník Michal Trávníček.
Disciplinární komise Asociace profesionálních klubů ledního hokeje mu dnes zastavila činnost za faul na sparťana Josefa Straku v prvním čtvrtfinálovém utkání.

Důrazný forvard Hamé chyběl i ve středečním druhém duelu série, za svůj zákrok totiž dostal od rozhodčích trest ve hře znamenající automaticky absenci v následujícím zápase. Šestadvacetiletý Trávníček, který do Zlína přišel na konci ledna na hostování z Litvínova, tak bude svému týmu chybět celkem v pěti duelech.

Podobný trest dostal v úterý od disciplinární komise i třinecký obránce Tomáš Frolo za faul na útočníka Vladimíra Sobotku z pražské Slavie. "Byl to hrubý zákrok, ale nesrovnával bych je. Každý se stal v jiné části hrací plochy a jednalo se i o jiný faul. Vážné ale byly oba," řekl  ředitel soutěže Stanislav Šulc.Šulc.

Zatímco Frolo atakoval Sobotku ve středním pásmu, Trávníček "trefil" soupeře u mantinelu. V obou případech se ale na ledě objevila krev a pro Sobotku i Straku zápasy skončily. Společné také bylo, že k faulům došlo vždy v závěrech utkání.
Autor: Lidovky.cz