Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Nemohl spát, vzal si čokotyčinku a dopoval. Nevěděl jsem, že je v ní tolik marihuany, diví se hříšník

Sport

  8:59
New York - Tyčkař Cole Walsh uvedl, že užil zakázanou marihuanu v čokoládové tyčince. Sladkou pochoutku s příměsí THC snědl, aby se mu v letadle lépe spalo. Nečekal, že tam bude marihuany tolik, že neprojde dopingovou kontrolou.

Cole Walsh. foto: Reprofoto

Čtyřiadvacetiletý Američan si kvůli tomu odpykal tříměsíční trest, o kterém v pondělí informovala Americká antidopingová agentura (USADA). Desátému muži loňského mistrovství světa za pozitivní nález po lednovém halovém mítinku v Chotěbuzi udělila šestiměsíční distanc. 

Díky absolvování výchovného programu o užívání marihuany dosáhl tyčkař s osobním rekordem 583 cm snížení trestu o polovinu, takže ho má za sebou.

Na sociálních sítích pak Walsh přišel s vysvětlením, co za jeho přečinem stálo. „Hodně jsem díky tomu vyspěl a budu se více než jindy soustředit na to, abych byl co nejlepším tyčkařem, až se vrátím k soutěžím,“ doplnil.

Kuriózní vysvětlení pro pozitivní dopingový nález měl před čtyřmi lety také tyčkařský světový šampion z Pekingu 2015 Shawnacy Barber. Kanadský reprezentant měl pozitivní test na kokain, ale vyvázl bez trestu, protože doplatil na vášnivou noc s ženou, s kterou navázal kontakt přes inzertní server Craigslist. 

Ta při vyšetřování vypověděla, že užila kokain před setkáním s Barberem a pak znovu v koupelně jeho hotelového pokoje předtím, než spolu měli sex. Tyčkař o tom podle ní nevěděl. Droga se tak do jeho těla patrně dostala nevědomky při líbání.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Střední škola a Mateřská škola Aloyse Klara
Kuchaře/Kuchařku pro střední školu

Střední škola a Mateřská škola Aloyse Klara
Praha
nabízený plat: 20 000 - 29 000 Kč