Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Zpackaná kvalifikace na Velkou cenu Británie. Salač, Kornfeil i Abraham ve třetí desítce

Sport

  18:09
Silverstone - Českým motocyklovým jezdcům se vůbec nevydařila kvalifikace na Velkou cenu Británie. Filip Salač a Jakub Kornfeil v nejslabší třídě Moto3 i Karel Abraham v MotoGP skončili svými časy ve třetí desítce a budou v neděli na roštu až v závěru startovního pole.

Filip Salač ve VC v Brně foto: Patrik Uhlíř, MAFRA

Sedmnáctiletý Salač, jenž v pátek podepsal smlouvu s novým týmem na příští sezonu, zajel v kvalifikaci 24. čas a odstartuje z osmé řady. Jeho stájový kolega Kornfeil byl ještě o dalších pět míst za ním a bude na roštu v předposlední desáté řadě.

Tréninky a následná kvalifikace nevyšly ani Abrahamovi, který skončil několikrát na zemi a byl v královské třídě MotoGP poslední dvaadvacátý. Zkušený český závodník zajel v kvalifikaci o více než tři sekundy horší čas než předposlední Španěl Jorge Lorenzo, jenž se vrací do mistrovství světa po čtyřech vynechaných Grand Prix kvůli zlomeným obratlům. Na startu bude Abraham osamocen v osmé řadě.

Pole position získal nejrychlejším posledním kolem suverénní lídr šampionátu Marc Márquez ze Španělska, jenž o 428 tisícin sekundy porazil italského veterána Valentina Rossiho. První řadu zkompletoval Australan Jack Miller.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...