Lidovky.cz

Ochlaďte se. Jak si vyrobit doma čokoládovou zmrzlinu?

Jídlo

  6:37
Máte chuť na zmrzlinu, ale nechce se vám vyrazit na nákup? Nevadí. Udělejte si ji doma sami. Připravte si čokoládovou zmrzlinu podle italského zmrzlináře Pietra Amata, který si na Letné otevřel pravou italskou gelaterii.

Čokoládová foto: amato

Čokoládová zmrzlina

suroviny potřebné pro 1kg zmrzliny

  • 620 g čerstvého mléka
  • 70 g žloutků
  • 30 g kakaa
  • 140 g cukru
  • 140 g 70% čokolády

Popis: Smíchejte suché ingredience - uvařte mléko, před bodem varu přidejte všechny suché suroviny. Přiveďte k 90°C a vařte cca 2minuty. Vypněte sporák a přidejte čokoládu a vaječné žloutky. Dobře promíchejte a vložte do chladu. Nechte v lednici přes noc.

Naplňte do domácího výrobníku zmrzliny. Nechte zmrazit dokud nebude dobře držet a nebudou v ní hrudky (čas závisí na použitém stroji).  Podávejte okamžitě.

Autor:
zpět na článek


© 2024 MAFRA, a.s., ISSN 1213-1385 © Copyright ČTK, Reuters, AFP. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.