Sládek Milan Maršálek vaří čtyři druhy, které doplňuje příležitostným zpestřením - při výročí osvobození to byl třeba svrchně kvašený Pattonův speciál.
Dnes se zaměříme na třináctistupňový pšeničný Lanbert. Ochutnat jej lze buď přímo ve výčepu kyšického hostince Pod Lípou, nebo je možné nechat si jej načepovat do 1,5litrové PET lahve na doma. Vůně piva se 5,5 procenta alkoholu je ovocitá až citrusová, pěna alespoň symbolická a drží.
Pivo je silně kalné a má světle moštovou až hruškovou barvu. Minimalistický říz je sice znát, ale až po detailním rozkladu piva v ústech. Lehká, propracovaná chuť nese známky pomerančů, až příjemně nezralých, oživuje smysly a s posledním douškem rychle mizí. Lanbert z Kyšic se pije velmi dobře, obzvlášť v teplém odpoledni.