S robotem budoucnosti přišlo studio Cornell Creative Machines Lab, které při vytváření spolupracovalo s francouzským kulinářským institutem, aby výsledek nebyl pouze technicky ohromující, ale i gastronomicky přínosný pro zdravý a moderní životní styl.
Celá 3D tiskárna je založena na jedlé barvě a systému FabApps, který poté, co do počítače nakreslíte, jak by mělo jídlo vypadat, robotu "řekne", co kam patří, a stroj tak může začít "budovat" váš pokrm. Zní to děsivě, ale když si místo pojmu jedlá barva představíme rozteklou čokoládu, sýr, nebo cokoliv, co projde stříkačkou (tužší jídlo lze rozmixovat a zředit vodou), nabírá jídlo z tohoto robotu lidský rozměr.
Téměř vše tedy lze "uvařit" tak, aby výsledný pokrm vypadal i chutnal jinak, než ve skutečnosti. Otázka však zní, potřebujeme to? Většina prvních reakcí byla podle lidí z Cornell Lab byla negativní. Sci-fi. To nepotřebujeme. Blbost. Na co. Inženýři svého robota však brání a vyzdvihují fakt, že stroj usnadní zdravý životní styl, zejména u dětí. Ty obvykle nemají rádi zeleninu, ovoce, vločky, 3D tiskárna ale dokáže například z hrášku udělat lákavou svačinu i pro děti. Jak ostatně dodává šéf projektu Jeffrey Ian Lipton, jaké dítě by nesnědlo vesmírnou loď, i kdyby byla udělána z okurek?