Lidovky.cz

Zažeňte podzimní virózy. Připravte si pečený čaj se zázvorem

Jídlo

  6:58
Má léčivé účinky a skvěle se hodí na podzimní virózy. Řeč je o zázvoru. Zkuste si místo návštěvy lékárny připravit domácí pečený čaj právě se zázvorem. Zaručeně vás postaví na nohy.

Domácí pečený čaj se zázvorem foto: KitchenAid

Domácí pečený čaj se zázvorem

  • 3 kg libovolného ovoce (např. jablka, hrušky, pomeranč, rozinky)
  • 1 vrulička skořice
  • 3 badyány
  • 5 ks hřebíčků
  • 5 cm kousek zázvoru

Větší ovoce pokrájejte na kostky, jablka před krájením zbavte jádřinců (můžete je i oloupat). Všechno ovoce pak rozprostřete do zapékací keramické mísy KitchenAid a promíchejte. Přidejte cukr v množství dle sladkosti ovoce. Běžně se používá 0,5 – 1 kg cukru na 3 kg ovoce, ale pokud máte rádi přirozenou sladkost ovoce, slaďte pouze minimálně. Troubu předehřejte na 200 stupňů a pečte přibližně 30 min. Po 15 minutách promíchejte. Ještě horké plňte do skladovacích skleniček a zakápněte rumem.

Servírování: do hrnku o obsahu 250 ml dejte 3 lžíce pečeného čaje a zalijte horkou vodou.

Domácí pečený čaj se zázvorem
Domácí pečený čaj se zázvorem
zpět na článek


© 2024 MAFRA, a.s., ISSN 1213-1385 © Copyright ČTK, Reuters, AFP. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.