To jo. Kvalita je hrozná. Jaká je asi marže obchodníku, když chleba, kterej stojí 20 korun, můžou občas prodávat za 9,90. Viz. http://letaky.prodejce.cz/tesco" target="_blank" rel="nofollow">tesco
Ten dnešní chleba je skoro nepoživatelnej a za 3 dny plesnivej.. hlavně že do toho cpou různá semínka a podobné blbosti !!!
Kdyby udělali pravej žitnej chleba s žitným kváskem bez náhražek tak jim lidé samou radostí utrhají ruce !!!!
navíc ucpává střeva a tak na nich časem vznikají boule = divertikly, které se časem zanítí protrhnou(u nás snad kolem 40-ti procent populace,jednou psali...) viz Havel a jiní, že...
lépe jíst těstoviny smíchané s čímkoliv na teplo či na studeno, ovoce a zeleninu, že....
No , bodejt by ne, ponevadz takovy chleb, ktery dnes dela vetsina pekaren....ten si muzou snist sami ani ho nemusi rozvazet. Ja nevim, proc si kazdy pekar mysli, ze lidi budou nakupovat spis levny nez chutny chleba. Ano, to byvavalo..no ted pres tu krizi mozna take...ale jinak lidi za dobre veci radi zaplati. Myslim, ze ze by si pekarny meli zaplatit nejaky solidni pruzkum....o co obecne , maji lidi zajem mozna by zacali treba i vic vydelavat, a my bychom si pochutnali. To same v bledemodrem je s tenkymi parky. Jsou cim dal drazsi, ale kvalita jde dolu. V puse mi zustava chut tenkeho parku z pocatku sedesatych let.....jen jednou se mi mihla pri jidle na jazyku nekdy na zacatku devadesatych let a od te doby...nic. Problem je, ze misto, aby se firmy snazily o co nejlepsi chut v casti draheho sortimentu...s prislusnou marzi, tak marze leti nahoru spolu s honosnym nazvem, ale zastoupeni kvalitnich surovin se opet snazi sidit...takze vysledek je , ze nula od nuly pojde....a pak tvrdi, ze zakaznici nemaji zajem. No bodejt by jo. :-)
skoro dva měsíce Karélií - vzpomínám si, jak strašně jsem toužil po pořádném chlebu, ne po těch jejich vekách, či co to je. Pořádnej chleba černej jak bota - za ten bych tehdy cokoliv :-) Cĺověk si toho neváží, když to nemá.
Co se da ocekavat od naroda kde oblibena jidla jsou,bucek,ovar,uzeniny,krkovicka atd.Zelenina se tam moc obliby netesi,tak se nedivim ze je tam popularni bile pecivo,cesi nevi jak jist zdrave.
Jenže právě k bůčku, ovaru, uzenině...se přece víc hodí chleba než bílé pečivo. Pamatuju si z dovolené v Itálii a Chorvatsku, že mě tam vždycky dráždilo to jejich bílé pečivo, fuj
Pamatuji si dříve se pekl chleba doma a vydržel měsíc a byl stále dobrý.Dnes máme výběr všech možných druhů,ale když se na něj špatně podíváte tak třetí den je zelený.Kde je tedy chyba?
Máme u nás jednu malou pekárnu, a tam takový pečou dodnes. Neplesniví, a navíc je chuťově úplně jinde než hypermarketové recykláty.
Už téměř dva roky si peču chleba vlastní, nešizený, který vydrží čerstvý více než týden.
Občas pro změnu zakoupíme nějaký dobrý chléb z pekáren v obchodních domech. Není to sice žádná láce, cca 30-40 korun za bochník, ale alespoň je chutný.
Klasický konzumní chléb co se prodává je příšerný odpad. Během několika dnů je jako z gumy a velká část hmoty je recyklovaná z neprodaného pečiva, tfuj.
Avšak je zde určitý problém - hůře se shání! Pšeničný a případně pšeničnožitný je všude, ale samožitný je problém! Jinak já sním tak čtyři housky měsíčně.
ve zdravých výživách prodávaj žitný kváskový a je velice dobrý
bileho peciva aspon bude vice raku tlusteho streva. Kolace,buchty,knedliky to je mnamka.
Růst naší výroby je základem zlepšování životních podmínek našich pracujících. Díky jí a z ní plynoucí stálé zaměstnanosti všeho našeho pracujícího lidu, jenž už nezná strašidla nezaměstnanosti, stoupla u nás spotřeba masa v roce 1952 proti roku 1951 o 2 %, proti roku 1936 dokonce o 27,5 %. Spotřeba vepřového sádla vzrostla za poslední rok o 9 %, spotřeba chleba o 10 %, pečiva o 23 %, umělých jedlých tuků o 3 %, zmrazené zeleniny o 17 %, cigaret o 10 %. Růstu životní úrovně dosahujeme pak nejen růstem výroby, ale i výměnou našich průmyslových výrobků za zboží jiných států, zejména lidově demokratických.....