všichni budem muset dělat na černo za chvíli , protože jinak se při 120% daních neuživíme ...
Znám několik podnikatelů v pohostinství a kšefty jdou poslední dva roky tak, že už prodělali rodinné peníze, zaměstnancům dluží a jsou před úplným krachem. Tam, kde prý prosperují jsou jenom pračky na peníze. Jděte se podívat večer po Praze. Mimo Královskou cestu jsou restaurace prázdný. Mě víc zajímají Švarcsystémy poslaneckých asistentů. Panu autorovi článku přeji zácpu, volovi.
Asi to co zde napíši je mimo tuto diskusi ale zajímalo by mě kam nakonec všeobecně ty daně jdou!Silnice horší jak v Horní Voltě a když slyším jak málo peněz jde na jejich údržbu a rekonstrukci tak žasnu.Kam jdou ty daně? ASI NA PLATY STÁTNÍCH ZAMĚSTNANCŮ,DOKTORŮ ,POLICIE,UČITELŮ A VŮBEC VŠECH CO JSOU Z NAŠICH DANÍ PLACENI A KTEŘÍ stále nadávají,že mají málo.U podnikatelů se stále snižují daně-odvody a přitom tito ty silnice nejvíce využívají popř.ničí.Ti co mají dost financí by chtěly co nejméně platit a vše by se mělo opravovat z odvodů daní normálních a ne zrovna dobře placených občanů,.. přestože ti silnice využívají mininmálně.Ta suma na opravy je opravdu směšná a neodpovídá ani výběru peněz za dálnice, a pod.Kam jsme se to dopracovaly s hlavně tzv.pravicivými vládami? Asi tak do počátků mynulého století kdy jezdily konské povozy.Díky zapřečtení.
Pokud nebudou uplatněny tvrdé postihy ve všechoblastech hospodářství k nápravě nedojde.Při obcházení předpisů zavest postihy,včetně zákazu činnosti a zavedení černé listiny,kde přestupci budou evidováni a bude jim zabráněno v dalším podnikání.
Aha, a kdo si bude stěžovat??? Podnikatel na sebe??? Nebo zaměstnanec, který dostane X desítek tisíc nezdaněných??? Nenechte se vysmát.
Teda v soukromém sektoru skoro všude... A diví se tomu snad někdo? Všichni se jenom učí od těch nahoře.
jste tady už, v mírně odlišné podobě, pánové, měli:
Asi se vám ta diskuse k němu nevyvíjela ve správném směru, ne?
toto je obecně známo již nejméně 20 let.
Otázka zní, zda-li by ty miliardy stát dokázal pro další rozvoj ekonomiky využít líp, než ti majitelé restaurací. Ne. Škodný zde není stát, ten ty peníze stejně dostane "v druhém kole". Škodu na tom mají hlavně ti majitelé restaurací, kteří se to snaží dělat poctivě. Oni se třeba dřou od rána do večera, aby mohli nasadit menší cenu a pak někdo napíše, že je to znak jejich nepoctivosti.
Měl jsem hospůdku na vesnici a nebyl to žádný zlatý důl,ale finančák chtěl vědět kolik čeho prodám a vest záznam ovšem,měl jsem to po práci kolikrát do půlnoci pak do práce a ještě dělat účetnictý.Na malí živnostníky chtěj toho moc na velký nic,těm projde vše???
Z toho si nic nedělejte. To si zvyknou a potom choděj otravovat tam, kde nejsou problémy. Tady leze hygiena do velkého podniku, kde potřebuje mít vše tip top. Vedle jsou další, třeba vietnamci a tam ani nepáchnou. Chtějí mít klid na "práci" !