Středa 22. května 2024, svátek má Emil
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Maso a uzeniny: Ohrožení rakovinou, nebo hysterie

Informace Světové zdravotnické organizace (WHO) o tom, že před několika dny zařadila uzeniny a další zpracované maso mezi rakovinotvorné látky a červené maso mezi pravděpodobné karcinogeny, vyvolala paniku. Máme se bát?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ST
Může být

Nemyslím, že by všechno červené maso a uzeniny BYLY NEBEZPEČNÉ. Problémem asi bude nedostatečné zpracování a vaření.

0 0
možnosti
SZB
pokracovani

ty nasycene se rika ze sou problemove a potom CIS a TRANS konf.

OBecne se doporucuje nekonzumovat vetsi podil denni stravy z nas.mastnych kyselin: vice:

http://www.eufic.org/article/en/page/RARCHIVE/expid/Facts_on_Fats_Dietary_Fats_and_Health/

problem bude asi ve zvyseni hladiny LDL cholesterolu coz jim asi vadi na cervenem mase.

0 0
možnosti
SZB
studie

Vy moc dobre vite jako ja, ze epidemiologicka studie nema zadnou pricinnou souvislost- nic nedokazuje to dokazuje pouze studie experimentalni(primy pokus subjekt je sledovan 24 hodin denne po celou dobu vyzkumu a vse je poznamenano a predem naprogramovano).

Nevim kdyz ty lidi behem te doby mohli zrat cokoliv jinyho a vubec si mohli secko vymyslet nikdo je kazdej den nekontroloval tak je to v podstate zbozne prani tomuhle verit.

Ze je cervene maso karcinogen a co konkretne v nem?

Maso je slozeno z bilkovin ty z aminokyselin. Dale z tuku (nasycenych a nenasycenych mastnych kyselin)

0 0
možnosti