Nemyslím, že by všechno červené maso a uzeniny BYLY NEBEZPEČNÉ. Problémem asi bude nedostatečné zpracování a vaření.
ty nasycene se rika ze sou problemove a potom CIS a TRANS konf.
OBecne se doporucuje nekonzumovat vetsi podil denni stravy z nas.mastnych kyselin: vice:
http://www.eufic.org/article/en/page/RARCHIVE/expid/Facts_on_Fats_Dietary_Fats_and_Health/
problem bude asi ve zvyseni hladiny LDL cholesterolu coz jim asi vadi na cervenem mase.
Vy moc dobre vite jako ja, ze epidemiologicka studie nema zadnou pricinnou souvislost- nic nedokazuje to dokazuje pouze studie experimentalni(primy pokus subjekt je sledovan 24 hodin denne po celou dobu vyzkumu a vse je poznamenano a predem naprogramovano).
Nevim kdyz ty lidi behem te doby mohli zrat cokoliv jinyho a vubec si mohli secko vymyslet nikdo je kazdej den nekontroloval tak je to v podstate zbozne prani tomuhle verit.
Ze je cervene maso karcinogen a co konkretne v nem?
Maso je slozeno z bilkovin ty z aminokyselin. Dale z tuku (nasycenych a nenasycenych mastnych kyselin)