Typicka anglicka snidane je opravdu dobra a vydatna... Jenom nechapu, ze si ji ti Anglicani jsou schopni objednat i v poledne, a to i v cinske restauraci!
katedrálách a zámcích kolem Londýna. Bydleli jsme v Harrow on the Hill v hotelu. Snídaně byly vydatné: slanina, vejce, sýry atd. Jako Češi jsme se moc neukázali: Někteří si brali mastnou slaninu a snad i vajíčka (volská oka) s sebou a dělali si z toho sendviče na dopoledne. Jinak ale Angličané žádní mistři kuchaři nejsou - byl jsem asi před rokem služebně v Londýně a obědy či večeře - to bylo něco tak neurčitého, mdlého, bezvýrazného, že kdybych chtěl, tak to nevymyslím a neuvařím.
To máte pravdu. Nejlepší na tom je, že suroviny jsou kvalitní, ale co z toho Angličani udělají je tragédie. A vrcholem nechutnosti je 'ale' - pivo bez pěny, to pak je člověk opravdu rád, za plzeňské.
Co se týká snídaně, jde spíš o zvolený životní styl. Tradiční agnlická "full breakfast" snídaně je totiž naopak velice vydatná: fazole, klobáska, black pudding, vajíčko, slanina, houby, toast - to vše najednou na talířku.
V dnešní uspěchané době si to asi lidé často nedávají, ale anglická kuchyně za to nemůže. :)
Anglickou snídani jsem ocenil při jízdě na ferry, vydrželo se z ní čerpat energii celé dopoledne.A taky jsem se v Anglii naučil jíst skopové, které opravdu umí udělat.Doporučuji šoférskou hospodu "Red Lion" u sjezdu z dálnice na Nottingham.Sice také pivo bez pěny, ale dobré a po tamní opravdu dobré večeři....
V Irsku je to dost podobne, ocet na chips a navic pizzu si namaceji do majonezy...POkud si treba k bramboram date tatarku koukaji na vas jako na blazna, jelikoz oni ke vsemu jedi Mayo.
Ale ona docela je, záleží na vkusu každého strávníka. Já, když jedu do Anglie, si to dopřávám vždy, hlavně jako součást Fish&Chips. Ale není to vlastně tak úplně běžné, většinou se servíruje nějaká majonéza (byť asi kyselejší).
Totéž chipsy (brambůrky). Ty můžete vyzkoušet i tady, něco podobného se dá koupit i u nás.