v Jateční. Nikdy bych tam nešla. Tam jsou všude blízko vietnamci a ti většinou dodávají psí maso do restaurací. A to vyprávění ,které jsem teď četla to je teda něco. To musí zařvat pejsků, aby se mohly podávat prasečí mozečky. No fuj. Třeba se pletu.
Marto, zapojte hlavu. Kolik pejsků denně by ta restaurace spotřebovala?
no podle popisu si tohle nechám ujít a levné mi to nepřijde, to U Klokočníka na Pankráci - Ulice pod Lázní nebo Na Veselí,záleží ze které strany jdete, jestli od divadla Na Jezerce nebo od Vazební věznice,se jí lépe a hlavně, točí se tam Kácovké :-)
a chutná opravdu, jak má. Bez pálivé papriky se v Maďarsku nevaří nic. Já osobně však mám rád křupavé peperony z Řecka, ty české i turecké bývají rozvařené na kaši.
halušky už za 90, ale ani tam není nic dokonalého, šavarnu či omelek si nosim vlastní, přitom dobře semletá feferona stojí v globusu už od 16 korun!
Mozečky v parice? No něco jako babanganuš... To snad nemyslíte vážně?
:D
O slovenskej kuchyni a o tom, že sa na Slovensku nedá dobre najesť.
O záveroch v článku by sa dalo polemizovať , ale tiež je pravdou že Slováci z okolia Bratislavy sa vo velkom chodia stravovať do Rakúska.
Ja to mám do Hainburgu 8 km a radšej idem na rakúske menü (za cca 5 €) ako na slovenské za 3,5 €.
Dôvod je jednoduchý, rakúske menü je tak bohaté a porcie obrovské, že mi to vydrží niekedy až do druhého dňa. A vždy je k nemu dezert alebo nápoj.
Navyše rakúsky majitel sa snaží, výborne varí , obsluhuje a úspešne sa učí slovensky (klientela je totiž z 70-80% slovenská).
.....na dialničnom hraničnom prechode Hegyeshalom -medzi Rakúskom a -Maďarskom.
Z Bratislavy to je asi 18 km.
Jedálny lístok je štvorjazyčný a plný madarských špecialit.
Ja tam chodím na halszlé (ostrá rybacia polievka) alebo na marhahus porkolt (hovädzí perkelt s haluškami) alebo na husacie hody.
Je to veľká reštaurácia, vždy plná - samí slováci a rakušania, ale miesto sa najde. fajčiari sú oddelení, návštevníci si môžu vziať so sebou aj psa, aj deti . Dá sa platiť kartou. Obsluha rýchla a snaží sa dohovoriť slovensko-nemecky-maďarsky. Ako za Rakúsko Uhorska. Na internete sa najde na : paprikacsarda.hu........
Ale aj český občan mu vďaka slovenskému textu ľahko porozumie (i ked slovenský preklad je velmi smiešny).
Pivo majú dobré a víno výborné. Pokial vám nevadí zmiešaná spoločnosť pomaly z celej Europy..............
několik recenzí paní ( slečny?) Baranik. V jídle a pití se vyznám, proto jsem nad lecčím kroutil hlavou. Patřím mezi skeptiky ( opatrně zkoumající), proto jsem si do jedné z těch restaurací ( dle ní dobrých -ale mně se to nějak nezdálo) zašel. Již nikdy! Ptám se tedy autorky : opravdu neděláte někomu skrytou reklamu? Před chvílí se mi dostalo do rukou hodnocení restaurací ve včerejších LN. Že jsou hodnoceny hlavně tzv. luxusní restaurace, a to především v Praze, no dobrá, to je zřejmě dáno složením hodnotitelů. Jak je zaručeno, že si majitel neohodnotí restauraci sám přes své přátele? Hodně cestuji. A např. v Brně jsou určitě mnohem lepší restaurace než ty dvě vychvalované. Byl jsem v obou: obě jsou hlavně drahé, jedna je lepší průměr, do druhé bych už nikdy nešel. Přečetl jsem si také článek právě paní Baranik o spropitném. A musím konstatovat, že jsem si na jeho základě zařadil autorku mezi povrchní "snobky" - mezi takovou ženskou odrůdu "jupíků". Možná není hloupá ( tím hůř), ale " akosi to tak vyzerá".
konečně podnik kam může zajít na jídlo běžný občan,jinak to co jste dosud recenzovala tak by mi zajímalo kolik čtenářů lidovek využilo Vašich rad.