LONDÝN Zatímco se svět potýká s finanční krizí, zažívají knihkupci v Londýně zajímavý obchodní fenomén. Prodej je na nejnižší úrovni za poslední desetiletí, ale jeden druh knih doslova letí - kuchařské knihy, které vysvětlují, jak vařit co nejúsporněji, píše list The Sunday Telegraph. Mazaný obchodník Jamie Oliver byl jedním z prvních šéfkuchařů, kteří si nástup tohoto trendu uvědomili. Na trh uvedl kuchařku Ministerstvo jídla (Ministry of Food), v níž se inspiroval byrokratickým úřadem vytvořeným během druhé světové války v reakci na nedostatek potravin. Oliver se v této kuchařce vrací k jednoduchým jídlům počínaje sekaným masem s cibulí zapečeným v těstě a konče dušeným hovězím s mrkví.
Bestselerem jsou úsporné kuchařky
VELKÁ BRITÁNIE
Rusko ničí zbraně Západu. Účinnost ukrajinské techniky prudce klesá, střely za miliony selhávají
Nová finta v podvodných SMS: odhlaste si zpoplatněnou službu. Můžete přijít o peníze i citlivé údaje
„Stínová flotila“ má problém. Až 1000 starých lodí financovalo Rusku válku a Západ teď našel cestu, jak je zastavit
Do popelnice k plastu patří i plechovky či kartony. V čem při třídění lidé nejčastěji chybují?
Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA
Toužíte po dokonalé letní barvičce bez rizika spálení? Vyzkoušejte lehký přírodní samoopalovací krém na obličej i tělo od Manufaktury. Zapojte se...