Restaurace Brasserie v přízemí hotelu Avion nedýchá funkcionalismem, který budovu tak proslavil. Ale září novotou, teprve nedávno vystřídala konkurenční podnik. Sází na pizzu a další speciality italské a středomořské kuchyně, takže si v ní lidé mohou například objednat pravou bouilabaise, čtrnáct druhů italských těstovin, ryby a další speciality.
Tři desítky druhů pizzy v ceně od 99 do 175 korun přitom vzniknou přímo před zraky hostů, protože pec sousedí s restaurací. Pro náročnější jsou kuchaři připraveni vytvořit například jehněčí steak na rozmarýnu, z příloh zaujme mimo jiné netradiční jablečná rýže. Samostatnou kapitolu pak tvoří nápoje, od vín až po nealkoholické míchané drinky či třeba mléčné koktejly.
Sama restaurace se přiřadila k těm, které jsou určeny pro o něco náročnější klienty například i cenou poledního menu, která činí 89 nebo 99 korun a vždy nabízí jeden druh tuzemského a jeden druh středomořského pokrmu s doplňkovým dezertem.
A mimochodem, restauraci nechybí dětský stolek na hraní.
Vydání| Tato zpráva vyšla v prvním vydání
Regionální mutace| Lidové noviny - Brno