130 let

gourmet tipy

Česko

Šampaňské a foie gras, 23. 2. od 19 hodin, Chagall’s, Kozí 5, Praha, www.chagallsclubrestaurant.cz Pokud milujete pravé bublinky a husí či kachní játra nebo přemýšlíte, co na těchto luxusních pochoutkách ostatní mají, zarezervujte si místo na degustační večeři v Chagall’s. Za 2700 korun ochutnáte vína z House Champagne Epernay Prague a foie gras na tři způsoby a další vymazlené chody.

Noc humrů, 24.-26. 2., 19-23 hodin, restaurace Infinity, Chrudimská 2, Praha, www.infinitybar.cz Klasické humrové pokrmy tu ochutnáte během jednoho večera za 595 korun: sweet and sour humr na opečené briošce, humrový bisque (polévka), restovaný humr „thermidor“ a s omáčkou z lososa a další lahůdky v pětichodovém menu. V sezoně humrů nesmíte minout.

Pečení masopustních koblih, 26. 2. od 9 hodin, Petra Lindy 13, Borovany u Českých Budějovic, www.borovany-cb.cz Masopust trvá od Tří králů (6. ledna) do Popeleční středy (letos do 9. března), jeho původním cílem bylo připravit tělo na 40denní půst. Kromě dobrého a vydatného jídla masopust provázely i průvody masek a kejklíři v ulicích. V Čechách se letos koná masopustních veselic mnoho (do vyhledávače na www.atlasceska.cz zadejte masopust). V Základní škole Borovany si při té příležitosti zkuste upéct (nebo třeba jen ochutnat) sváteční koblihy. Přihlásit se můžete v infocentru na zámku v Borovanech nebo na telefonním čísle 387 001 351.

O autorovi| PŘIPRAVILA KRISTINA ŠEMBEROVÁ

  • Vybrali jsme pro Vás