pro nás není nutností, ale dáváme si ho rádi. Na všeliký způsob, jen ne v trojobalu. V posledních pár letech pečeného v troubě se slaninou a na bílém víně. Mimoto ještě minimálně jednu další rybu (pstruha, lososa, když se zadaří, tak candáta...)
Je rozdíl jíst rybu, která je řádně vyhládlá a "vysmrádlá" a navíc nekrmená kukuřicí, a kapra vytaženého rovnou někde ze sádky nebo z rybníka. Ale nehádám se, netvrdím, že kapr je nej ryba. Pro nás to ale v žádném případě není nemilá povinnost
Vážený pane sigi.Kapr nemůže být cítit bahnem,jelikož se loví v listopadu a od té doby až do Vánoc se čistí.Pokud však máte dojem,že by mohl být cítit,tak použijte starý slovenský recept.Dejte vykuchanéhé filety z kapra do 1 l mléka,přidejte trochu soli a dva rozmačkané stroužky česneku.Kapr zvláční a je pak vynikající.
V Austrálii říkají : smradlavá, nepoživatelná ryba zavlečená z Evropy - s tím se dá jen souhlasit.
V USA by to nikdo take nejedl. Je citit bahnem a sama kost. To se neda jist. Ja jsem kapra nikdy nemela rada kvuli kostem. Je to nejhorsi ryba. Ja mam rada Halibuta, salmona, rock fish, kraba, atd. To jsou lahudky. Nejhorsi je, ze cena kapra uz je pomalu vyssi, nezli tyhle vyborne ryby,kde se kosti nemusite obavat a nesmrdi bahnem.
ja se divim ze kdyz je v czechistanu kapr tak popularni,nekdo nevynalezl zpusob jak kapra vykostit.Ja jako dite jsem prestal kapra jist kvuli kostim.
Když má člověk ruce a k tomu ještě šikovné tak se to jí v pohodě , ale musí to bejt kapr tak 3,5 kg ne nějaká mřenka
Doufám, že to ta šikovná cestovatelka dostane k úhradě s celou parádou.