Výrobky z klonovaných zvířat se sice v současnosti nikde na světě neprodávají, podle odborníků by se ale na trhu mohly objevit do roku 2010. V Česku jim je nakloněno 54 procent dotázaných, přičemž 20 procent bez výhrad a 34 procent s určitými omezeními. Podobný výsledek evropští statistici v průzkumu provedeném letos v červenci zaznamenali jenom v dalších dvou zemích. V Británii jde o 53 procent dotázaných, ve Španělsku o 51 procent.
Ve všech ostatních členských zemích Evropské unie převažovali odpůrci používání klonovaného masa pro potravinářské účely. Například v Rakousku, kde jich bylo nejvíce, šlo o 82 procent. Na sousedním Slovensku je odpůrců 53 procent. Průměr za celou Evropskou unii pak činí 63 procent.
Nálady evropské veřejnosti odráží i nedávné hlasování v Evropském parlamentu, který vyzval Evropskou komisi k zákazu klonování pro potravinářské účely. Důvodem výzvy byla zejména údajná zdravotní rizika využívání klonovaných zvířat v potravinářském průmyslu.