Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej
130 let

Lidovky.cz

Muhamad Diaa Al Kadmani

Česko

MISTŘI KUCHAŘI

Česká kuchyně je na můj vkus hodně suchá. Přiznávám však, že mám moc rád hovězí guláš, ale jinak většinu jídel tvoří brambory a maso, zatímco já dávám přednost omáčkám. Tak, jak se vaří u nás doma v Sýrii, kde jsem se také kuchařem vyučil. V Cestovatelském klubu nabízíme arabskou a indickou kuchyni a zdá se, že Brňané si je oblíbili. Asi proto, že jídla jsou zdravá a nejsou drahá. Arabská jídla nejsou tak moc ostrá, tvoří je hlavně zelenina. Indická kuchyně víc pracuje s kořením, jako je kardamom, zázvor a celý hřebíček. Z menších jídel hosté hodně objednávají třeba makdous – nakládané lilečky plněné ořechy a chilli papričkami, labneh čili libanonský sýrový tvaroh s olivovým olejem a mátou nebo na Blízkém východě nejběžnější jídlo falafel, což jsou vlastně cizrnové karbanátky.

***

Restaurace Cestovatelský klub, Veleslavínova 14, Brno

Vydání| Tato zpráva vyšla v prvním vydání

Regionální mutace| Lidové noviny - Brno

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....