• Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Muhamad Diaa Al Kadmani

Česko

MISTŘI KUCHAŘI

Česká kuchyně je na můj vkus hodně suchá. Přiznávám však, že mám moc rád hovězí guláš, ale jinak většinu jídel tvoří brambory a maso, zatímco já dávám přednost omáčkám. Tak, jak se vaří u nás doma v Sýrii, kde jsem se také kuchařem vyučil. V Cestovatelském klubu nabízíme arabskou a indickou kuchyni a zdá se, že Brňané si je oblíbili. Asi proto, že jídla jsou zdravá a nejsou drahá. Arabská jídla nejsou tak moc ostrá, tvoří je hlavně zelenina. Indická kuchyně víc pracuje s kořením, jako je kardamom, zázvor a celý hřebíček. Z menších jídel hosté hodně objednávají třeba makdous – nakládané lilečky plněné ořechy a chilli papričkami, labneh čili libanonský sýrový tvaroh s olivovým olejem a mátou nebo na Blízkém východě nejběžnější jídlo falafel, což jsou vlastně cizrnové karbanátky.

***

Restaurace Cestovatelský klub, Veleslavínova 14, Brno

Vydání| Tato zpráva vyšla v prvním vydání

Regionální mutace| Lidové noviny - Brno

  • Vybrali jsme pro Vás