Celkem se soutěže zúčastnilo deset tříčlenných týmů, z toho polovina „domácích“. Ukázat své kvality přijely týmy ze škol v Příboře, Českém Těšíně či z Rožnova pod Radhoštěm. Podle zadání soutěže měly připravit hlavní jídlo inspirované italskou kuchyní, polévku, salát a moučník. „Podmínkou je, že všechny pokrmy, kterými se tu soutěžící pochlubí, musí být běžně v jejich jídelně připravovány,“ zdůraznila ředitelka soutěže Anna Packová. Cena použitých potravin pro jednu porci nesmí přesáhnout 35 korun, aby se co nejvíce přiblížila ceně za školní oběd, která činí podle vyhlášky 27 korun a 50 haléřů. Protože se v rámci soutěže připravuje vždy jen deset porcí, pořadatelé cenu mírně navýšili.
Vítězství si nakonec odvezly kuchařky ze školy Videčská z Rožnova pod Radhoštěm, zaujala jejich zeleninová polévka s pohankovými knedlíčky i těstoviny s tuňákem. Klání si pochvalovaly také kuchařky ze základní a mateřské školy Ostravská z Českého Těšína. „Vařilo se nám moc dobře a skončily jsme třetí, což je super,“ neskrývala radost Marie Bieleszová. Čtrnáctičlenné porotě předložil tým mimo jiné květákovou polévku se zelenými kroužky, králičí filetky na olivách či jablkový dezert.
Vydání| Tato zpráva vyšla v prvním vydání
Regionální mutace| Lidové noviny - Brno