KODAŇ Konzumace velrybího masa zřejmě zvyšuje nebezpečí onemocnění Parkinsonovou chorobou, tvrdí dánští vědci. Studie poukazuje na to, že mezi obyvateli Faerských ostrovů, kteří tradičně konzumují značné množství velryb, je dvakrát vyšší výskyt této nebezpečné choroby centrální nervové soustavy než u obyvatel pevninského Dánska. K riziku navíc přispívá skutečnost, že ve velrybím mase se v poslední době výrazně zvyšuje obsah jedovatých látek, jako jsou polychlorované bifenyly nebo sloučeniny rtuti. Příslušné dánské úřady již vydaly doporučení, v němž vyzývají obyvatele Faerských ostrovů, aby co možná nejvíce omezili konzumaci velrybího masa a dalších potravin z velryb.
Skrze velryby k Parkinsonovi
DIETOLOGIE
Pozor na podezřelou SMS v mobilu. Kvůli nebezpečnému programu mohou lidé přijít o peníze a osobní údaje
Zemřel jeden z otců ODS. Miroslav Macek se podílel na privatizaci České spořitelny nebo se popral s Rathem
Pro levnou plzeň se vyplatí zajet k západním sousedům. Němci ji berou jako „běžnou“ značku, míní ekonom
Superdávka: lustrace účtů státem budí odpor. Úřadům není nic po tom, jaké má člověk transakce, říká odborník
Miliardy z USA přicházejí pozdě. Ukrajině chybí klíčová zbraň, na mapě už jsou přitom vidět první „zuby“ ofenzivy
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...