Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Udělejte si silvestra doma

Česko

Už víte, co budete dělat na Silvestra? Co takhle pozvat si domů partu přátel a pohostit je ve velkém stylu? Koktejly a kanapky pro vás připravili ti nejlepší z nejlepších – tým restaurace a baru pražského hotelu Radisson SAS Alcron, který se před pár dny stal celkovým vítězem gastronomického žebříčku nejlepších restaurací Maurerův výběr Grand Restaurant. Všechny uvedené ingredience pořídíte v kvalitních supermarketech.

***

Česneková bruschetta s hovězím carpacciem

Na 10 kusů: 100g hovězí svíčkové

50g rucoly 30g čerstvého parmezánu

10 plátků bagety, nebo ciabatty, česnekové máslo, olivový olej, sůl a čerstvý pepř z mlýnku

Plátky chleba si opečeme na pánvi nebo pod salamandrem a natřeme česnekovým máslem.

Hovězí svíčkovou nakrájíme na tenké plátky a dáme mezi dvě vrstvy kuchyňské fólie, naklepeme na tenké plátky. Ochutíme solí, pepřem a olivovým olejem.

Na opečené plátky chleba položíme lístky rukoly, na které seskládáme hovězí carpaccio, ozdobíme parmezánem a podáváme.

Grónské krevety

na špízu v bylinkové strouhance s mangem a rajčaty

Na 4 kusy: 4 ks grónské krevety

Vejce, mouka a bylinková strouhanka sůl, pepř, olej na smažení 50 g čerstvého manga, 50 g rajčat, bazalka 100 g tomatové šťávy sůl, pepř, citrónová šťáva

Syrové krevety oloupeme, vyndáme střívko a napíchneme na bambusový špíz. Obalíme v mouce, vejci a strouhance a smažíme na rostlinném oleji. Mango a oloupaná a rajčata zbavená jadérek, si nakrájíme na malé kostičky a smícháme s tomatovou šťávou a ochutíme. Krevety podáváme ve vysoké (panákové) sklenici s trochou salsy na dně.

O autorovi| Roman Paulus šéfkuchař hotelu Radisson SAS Alcron, Roman Vágner šéfbarman

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!