Úterý 25. ledna 2022, svátek má Miloš
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Lidovky.cz

VAŘÍME S KNIHOU

Česko

Gastro-show s ukázkami přípravy pokrmů z knih o vaření

Pátek 15. května

14.00-15.00 Burgundsko - kraj radosti a umění žít

Zastoupení Burgundska v Praze a společnost Terravina odhalují bohatství burgundské gastronomie. Šneci zapečení s bylinkovým máslem, burgundská vína Těší se na vás i Patrick Vieuville z nakladatelství Pavic, který představí knihy věnované nejen burgundské kuchyni.

16.00-17.00 Kuchařka Zpátky domů od Hanky Michopulu

Odbornice na domácí vaření předvede přípravu omáčky z pečených rajčat, která se bude servírovat se špagetami. Během ochutnávky bude také probíhat autogramiáda.

17.30-18.30 Burgundsko - kraj radosti a umění žít

Zastoupení Burgundska v Praze a společnost Terravina odhalují bohatství burgundské gastronomie. Šneci zapečení s bylinkovým máslem, burgundská vína

Sobota 16. května

10.00-11:00 Snídaně na sladko s Pavlínou Berzsiovou

Setkání s autorkou Velké domácí kuchařky.

11.30-12.30 Kuchařka pro dceru od Jany Florentýny Zatloukalové

Autorka kuchařského bestselleru připraví kulinářské překvapení - ochutnávka je spojená s autogramiádou.

12.30-13.30 Olivová a Mořská kuchařka od Dagmar Derré a Lenky Světové

Autorky předvedou přípravu lilkového kaviáru s pečenou ciabattou a postup při vaření mušlí na víně. Přijďte ochutnat tyto delikatesy a naučit se nové recepty.

14.00-15.00 Chi-chiang Cheng (Tchaj-wan)

Jeden z nejlepších kuchařů asijské sekce hotelu Renaissance ve Vídni prezentuje přípravu jídla „Sladké kuře generála Tsoa“.

15.30-16.30 Vařte jako v Alcronu s Romanem Paulusem

Šéfkuchař hotelu Alcron a autor nové kuchařky v jedné osobě, zve na ochutnávku jedinečných receptů - studeného a teplého předkrmu.

17.00-18.00 Čaj o páté

S královnou dezertů Mirkou Slavíkovou, autorkou knihy Kouzlo dezertů.

Neděle 17. května

12.30-13.30 Sladkovodní kuchařka od Milana Paličky

Přijďte ochutnat a ocenit Mánkova filátka v pivním těstíčku, která připraví autor Sladkovodní kuchařky. Ochutnávka je spojena s autogramiádou.

14.00-15.00 Chi-chiang Cheng (Tchaj-wan)

Jeden z nejlepších kuchařů asijské sekce hotelu Renaissance ve Vídni prezentuje přípravu jídla „Hovězí konkubíny Guifei“.

ANALÝZA: Tři důvody, proč Rusko vpadne na Ukrajinu. A tři další, proč ne

Premium Copak se asi odehrává v hlavě Vladimira Putina? To je otázka, kterou dnes řeší celý svět. Ruský prezident rozehrál...

Velký test samotestů na covid: lépe fungují výtěrové, některé neodhalí nic

Premium Ještě před dvěma lety znamenaly dvě čárky na testu, že se budou chystat křtiny, delta byly americké aerolinky, gama...

Nevěra dříve či později vztah zničí. A není cesty zpět, říká filmařka Sedláčková

Premium Vede doslova dvojí život ve dvou zemích. Ve Francii pracuje Andrea Sedláčková především jako střihačka filmů, u nás...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!